иницијали

Истурив мастило врз твоите иницијали

затоа црвенеам како булка 

ги отварам кафезите 

ги ослободувам птиците

ги отфрлам стравовите 

и ги негирам извинувањата

една врата заклучувам

а отклучувам сто нови 

душата е слободна и збунета

деновите се неотповикливо бреме 

заради твоите иницијали 

твоето его

твоите траги во времето непремостено.  

 

2 komentara za "иницијали"

 1. julija
  11/12/2017 at 9:35 am Permalink

  Ponekad se vrata trebaju čvrsto zatvoriti da se otvore novi putovi!:)

 2. Lela
  11/12/2017 at 10:48 am Permalink

  Lijepi stihovi.
  Pozdrav vo Makedonija, Sanja! 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.