не знам

Не знам колку е часот
ниту кој ден е денеска
ни која година 
транзитира во нашите животи
не знам кој го засенува сонцето 
и дали навистина 
душата на номадот 
заспива под отворено небо
не знам дали вреди да се посее доброто 
таму каде не никнува убав збор. 

 

Jedan komentar za "не знам"

  1. Tonka
    Tonka
    05/08/2019 at 5:03 pm Permalink

    Vrijedno je sijati dobre riječi jer uvijek će neke naći plodno tlo. Pozdrav ostavljam. Lijepa pjesma 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.