отровни цветови

Во овој паралелен свет

ти си на страната

на моите непријатели

а јас сум самовила

со седум копја во грбот

првиот впечаток

е како магливо утро

закопано во пазувите

на овие турбулентни години

ми приоѓаш

со вештачки насмевки и црвени каранфили

по улиците се разлева златен дожд

и небото плаче

за сите несреќни љубови

за мене е подобро

да бидам студена

и никогаш повеќе

да не помислам

на твоите отровни цветови.

 

Jedan komentar za "отровни цветови"

 1. Dragica Meyer
  20/12/2017 at 11:46 am Permalink

  mi priogaš
  so veštački nasmevki i crveni karanfili
  po ulicete se razleva zlatne dožd

  Lep pozdrav Sanja 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.