последна солза

Очите се налутија
ја сронија последната солза за тебе
таа се растече по кремастобелата подлога
која со годините ја губи
убавината, свежината, влажноста
очите плачеа за виножито
во солзите имаше капки роса
те предупредив, навикни се
од утре и солзите штрајкуваат.

Jedan komentar za "последна солза"

  1. Dragica Meyer
    16/12/2017 at 11:08 am Permalink

    Ćirilicu znam, ne razumem baš sve na makedonskom, ali mi je zanimljiv i simpatičan jezik! Lp 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.