Ситни души

Стојам на високи потпетици
и ме поплавува матна вода,
а сепак облеката ми е сува.

Пресметливи материјалисти
сечат перчиња
од мојата и онака кратка коса.

Она што јас заборавам
перото ми памети.

Ситни души
со врвот на показалецот ве дробам
вашата празнина вас ќе ве проголта.

Jedan komentar za "Ситни души"

  1. Marija
    Marija
    27/04/2020 at 5:44 am Permalink

    а сепак облеката ми е сува.
    Srce ostaje iznad mutne vode, ali osjeća pritisak. Lijepo bi bilo da je nema!

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.