сон во чаша

Во чаша е сонот

што треба да го испиеш

сонот за убавите жени

со арома на дожд

за нивните нежни раце

и празни глави украсени со бујна коса

денеска те видов

по долги години отсутност

те препознав

ти беше

ама не си веќе мој

во чаша е сонот

што треба да го испиеш,

а потоа ќе се случи чудо

заљубеноста и лудоста

ќе ти донесат

тага што не се опишува.

 

2 komentara za "сон во чаша"

  1. Krebs
    16/12/2017 at 7:01 pm Permalink

    Koliko se god trudila ne razumijeem zaista!! Imam dobra sjecanja na Makedonce i tako sviju uzimam. Sanja, zaista zalim!! LP

  2. Mihaela
    16/12/2017 at 7:16 pm Permalink

    Lijepo iskorišten motiv sunca u čaši kao izraz ljubavi:)

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.