стаклена жена

 

Јас сум стаклена жена 

не удирај по моите надежи 

ќе ги скршиш своите раце

ќе ја изгребеш текстурата на моето лице

ќе ме растажиш,  

ќе ме изгубиш за навек

јас сум жена од стакло

со многу изгубени битки

со длабоки резби во душата,

а љубовта е луксуз на сегашноста. 

2 komentara za "стаклена жена"

 1. Marija
  10/12/2017 at 7:04 pm Permalink

  јас сум жена од стакло
  со многу изгубени битки

  I ožiljci duše nas određuju. Zanimljiva i lijepa pjesma:)

 2. katarinab
  10/12/2017 at 11:16 pm Permalink

  Sanja, potpisujem Marijin komentar. Možda si žena od stakla s puno izgubljenih bitaka od kojih su ostali ožiljci, ali glavu gore sutra je novi dan i nova mogućnost da pokuca sreća na tvoja vrata.

  Lp! 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.