твоја засекогаш

Ти го избрав најубавото годишно време
ти ја подарив најубавата градина
те засадив, ти расцуте
големото враќање на старата љубов
беше празник за душата
усните ми се озборувачки
облечени во црвено
секоја ноќна светулка
е факел во очите
небото послано со ѕвезди
е луксузен хотел за романтична ноќ
ако заминеш пред да заминам
ќе бидам прва што ќе заплаче
последна што ќе те заборави
ако ги сочувам младоста и гордоста
твоја сум засекогаш.

Jedan komentar za "твоја засекогаш"

  1. Marija
    12/12/2017 at 2:23 pm Permalink

    Sviđa mi se slika u kojoj zvezdano nebo postaje luksuzan hotel.:)

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.