чекор

 

Водената прашина
му се противи на храбриот чекор
на оној што се движи по црвен тепих
придружуван од познатиот “бумбаров лет“
чекор што нема да го одглумиш
чекор што нема да го поткупиш
со површни ветувања
чекор од никаде за секаде
и ако не те прегази
тој чекор ќе оседи
и ќе биде заменет со две детски насмевки.

Nema komentara za "чекор"

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.