Што си ти, што не сум јас?

Што си ти,
што не сум јас?


Грабливи птици
носат вести за несреќа.


Џуџињата на немирот
ми ја полнат главата.


На моето срце
му недостига Бог.


Што си ти,
што не сум јас?


Или можеби ти,
никогаш нема да застанеш
на две нозе
таму каде јас држам рамнотежа
само со прстот од десната рака

2 komentara za "Што си ти, што не сум јас?"

 1. Marija
  Marija
  17/04/2020 at 7:09 pm Permalink

  Različitost.
  таму каде јас држам рамнотежа
  само со прстот од десната рака

 2. boba grljusic
  boba grljusic
  17/04/2020 at 7:45 pm Permalink

  izvrsna pjesma
  treba cijeniti sebe i svoje kvalitete
  pozdrav

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.