Љубов што умира

Oд твоето лице
го читам она
што не сакам да го слушнам.

Го гледам животот во бројки
низ еден скршен прозорец
и чувствувам дека лоши вести
патуваат кон мене.

Некого љубовта ќе спаси
а мене ќе ме убие.

Јас сум пепел што црнее
и страст што гори.

На мојот пат има канонада од молитви
за љубов што умира.

Jedan komentar za "Љубов што умира"

 1. boba grljusic
  boba grljusic
  10/05/2020 at 7:54 pm Permalink

  oduševljava me jednostavnost izričaja
  o složenoj pojavi !

  odista lijepa pjesma
  pozdrav

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.