2 knjige jednog autora

2 knjige koje sam pripremila za tisak

2 KNJIGE JEDNOG AUTORA:

MIROSLAV ŠILJO GRABOVAC je napisao preko 300 pjesama, a u zadnja 2 mjeseca je izdao 2 zbirke poezije u tiskanom-štampanom izdanju:

Miroslav (Šiljo) Grabovac, rođen je 16.06.1967, u Tesliću, gde je živio do tridesete godine života, nakon toga je živio 12 godina u Italiji i sad trenutno živi u Nemačkoj.

Po zanimanju je bravar, a pjesme piše od 2006. godine. Ovo su mu prve 2 zbirke poezije. 

OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE „ŠILJINA SVAŠTARA“ MIROSLAV ŠILJO GRABOVAC

Kad se nešto promijeni, to zauvijek ostavlja trag u čovjeku, bilo da se radi o preseljenju, promjeni načina života ili se čovjek jednostavno mijenja u sebi i tada izrasta novi čovjek, nova osobnost. Sve ono što je do tada bilo normalno, postaje prošlost i novo vrijeme nameće svoje zakone.

Miroslav Šiljo Grabovac rođen je i odrastao u malom selu nadomak grada Teslića, Republika Srpska, malom mjestu u Bosni. To je gradić okružen planinama Čavke, Uzlomca, Borja, Vučje Planine, Vlašića, Manjače i Crnog Vrha, dolina rijeke Usore, plodna i zelena.

Kroz svoju nostalgičnu poeziju Šiljo se prisjeća tih davnih sretnih dana svog djetinjstva kad se bezbrižno igrao u svom rodnom selu nadomak grada Teslića, kad je ganjao loptu s ostalim dječacima i zagledavao u lijepe oči nekih slatkih djevojčica.

Šiljina poezija nosi čitatelja u ta davna vremena kad se kuće nisu zaključavale, u ta vremena kad su se cure iz ljubavi udavale, u ta davna vremena kad su ruke majčine svaki dan kruh pravile i djeci svojoj ih darovale.

Šiljina poezija je aktualna, nostalgična, odlično rimuje stihove, zadire u probleme današnjeg vremena i današnjih ljudi, a opet ima toplo srce koje se sjeća najljepših dana svoje mladosti i svog rodnog kraja.

Šiljina poezija dovodi čitatelja i u današnje vrijeme, ovo hladno distancirano čudno vrijeme koje nas je okružilo svojim pravilima, nekim čudnim novim bolesnim virusima, svojim proračunima i udaljilo čovjeka od čovjeka.

Dok sam čitala ovu knjigu, osjećala sam nostalgičnost, tugu, ali i radost što sam živjela u to pitomo bezbrižno vrijeme, ali sam osjećala i zabrinutost, što li čeka mlade generacije koje dolaze poslije nas?

Dragi čitatelji, nadam se da ćete, čitajući ovu „Šiljinu svaštaru“, osjetiti isti dah prošlih vremena i shvatit ćete, da mi nismo spomenici prošlih vremena, već još uvijek živi svjedoci koji pronose riječ i osjećaj slobode i radosti, da smo živjeli onako kako je to Šiljo opisao u svojoj prvoj zbirci poezije – „Šiljina svaštara.“

Jadranka Varga, pjesnikinja,
Zagreb (Hrvatska), 18.07.2020,

Jedan komentar za "2 knjige jednog autora"

  1. ShadowOfSoul
    24/09/2020 at 2:17 pm Permalink

    ovo je jedna posebno lijepa poezija koju piše pjesnik Miroslav Šiljo Grabovac

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.