8. zbirka poezije Željke Jotanović “Svjetlost u srcu”

8. zbirka poezije ŽELJKA JOTANOVIĆ

 

O AUTORICI

 Željka Jotanović je rođena 20.01.1982 u Čečavi, općina Teslić. Svoje djetinjstvo je provela sa majkom, bakom, djedom i bratom u Gornjim Planima, jer njezin tata radio u Sloveniji. Osnovnu školu je završila u Sloveniji, mjesto Črnomelj, uspješno je završila tekstilnu školu u Metliki, a po završetku škole se zaposlila. Sada radi živi i radi u blizini Metlike.

 

 

 Željka Jotanović je 2019. izdala 1. zbirku poezije „Srce na dlanu“, a 2020. Izdaje 2. i 3. zbirku: „Zove mene moje selo“ „Crveni cvijet“. 2021. izdaje svoju 4. zbirku „Putuje srce moje“, 5. zbirku „Miluješ me čežnjom“ kao i zajedničku zbirku „Potraži me u stihovima“ napisanu sa mladom pjesnikinjom Jelenom Petković. Željka je 6. zbirku „Moja sjećanja“ poslala je na Natječaj za 5. Drinske književne susrete (2021.)., a 2021. je napisala zajedničku zbirku poezije sa još 5 pjesnika „Ljubav među stihovima“: Cvijetin Baja Lobožinski, Anđa Jotanović, Miroslav Šiljo Grabovac, Jelena Petković i Jadranka Varga. Krajem godine izdala je 7. zbirku poezije „Dotakni me srcem“.

 Ova zbirka poezije „Svjetlost u srcu“ je njena 8. samostalna knjiga poezije.

OSVRT NA ZVIRKU „SVJETLOST U SRCU“ ŽELJKE JOTANOVIĆ

 

Moja draga prijateljica pjesnikinja Željka Jotanović na pisala je novu 8. zbirku poezije „Svjetlost u srcu“.

 Mogu reći, da sam opet ugodno iznenađena njenim lijepim stihovima i Željka sa svakom novom zbirkom poezije potvrđuje da je neosporni poetski talent i da njene pjesme dopiru do srca njenih čitatelja.

Svjetlost u Željkinom srcu je velika, beskrajna i sveobuhvatna za sve njene prijatelje i sve ljude koji nose istu takvu svjetlost u srcu kakvu nosi i naša draga Željka.

 Željkini stihovi su duboki, refleksivni, ponekad optimistični, ali ponekad i tužni, jer kakav je pjesnik, ako nema tužne stihove?

 Željka piše u trendu, dakle, u onom momentu kako stvara, ostavlja i trag godišnjeg doba kad se rađaju njeni stihovi pa se vidi kako je jesen polako skinula svoje sive koprene i odlepršala, a bijela zima dostojanstveno ulazi u ljudske živote i u našim srcima ostavlja onaj svoj hladni trag, a na licu smrznuti dah.

 Svjetlost decembra ima posebnu čar ovog godišnjeg doba, jer je decembar mjesec svjetlosti, domovi i gradovi su obasjani i ukrašeni zbog dolazećih blagdana pa se i Željka zajedno sa svojom obitelji veseli nastupajućim praznicima.

Znam, da će i ova 8. zbirka poezije „Svjetlost u srcu“ Željke Jotanović zagrijati i obradovati srca njenih čitatelja, a mene je posebno obradovala, jer mi je opet poklonila povjerenje, da mogu prva čitati njene lijepe stihove.

 

Jadranka Varga, pjesnikinja,

Zagreb, 14.12.2021.

Jedan komentar za "8. zbirka poezije Željke Jotanović “Svjetlost u srcu”"

  1. ShadowOfSoul
    05/01/2022 at 6:31 pm Permalink

    čestitam autorici Željki Jotanović na još jednoj prekrasnoj zbirci poezije “Svjetlost u srcu”!

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.