A gdje si ti moj anđele

Zar u svojoj spokojnoj zabrinutosti, moram, baš moram, i na tebe misliti, tvoje zamišljene snove sanjati, zar moram i u lažnoj skromnosti sebe uvjeravati da te više nema? Tebe, Boginju i inspiraciju, tebe pjesmu, tebe miris beskrajnih polja. A gdje si ti? Koračaš li istim mislima kao i ja? Podsjeća li te zima na nas? Tisuće snenih strofa, rasplakane topole moga grada, plamteće kavane i milijarde imena što podsjećaju na tebe… Sve je to dio mene kao dio tebe. A gdje si ti? Zaborav sam samo prekrojio u nove mašte, nova nepostojeća sjećanja, gledajaći te u prošlosti, tako dalekoj, tako prokleto jučer. Znam, ne mogu te zaboraviti, ne mogu ti uskratiti svoj glas čežnje, ne mogu ni umrijeti bez blagoslova tvog. A gdje si ti? Još jedan vapaj ljubavnika i kockara života, koji te samo želi zagrliti, udahnuti osmjeh u tvojim očima, i toplinu duše tvoje, barem na tren. Javi se ponekad, daj mi da umrem u tonalitetu tvojeg savršenstva, po tisućiti put, pa da opet mogu uskrsnuti samo da bih ti rekao da te volim. A gdje si ti, moj anđele?

4 komentara za "A gdje si ti moj anđele"

 1. Marija
  Marija
  23/12/2018 at 8:14 am Permalink

  Sjećam se tvojih radova dok si rabio pseudonim kad smo bili na jednom drugom potralu. Osjećaj nije izgubio na intenzitetu, a izraz na svježini. Sretan ti Božić, Kristiane:)

 2. Krebs
  23/12/2018 at 12:18 pm Permalink

  Samo pjesnik koji svoje srce je ostavio negdje u proslosti bez ili- – ili kako..ne nije zaboravio gdje ga je ostavio svojoj ljubljenoj na dar!! Odusevljavaju me dubine ovog pjesnika – tebe Kristijane, jer bez dubina u sebi i plemenitosti osjecaja ne moze se napisati ovakvo sta. Veca su tvoja stihovanja i kratke price, i pjesme u prozi od – mojih gledanja!! Sretan Bozic ! LP

 3. Mihaela
  Mihaela
  24/12/2018 at 5:59 pm Permalink

  On daje sve bez rezerve, jer možda tako može, ona ne, jer možda tako ne može. Lijep stil:)

 4. Murtulica
  Murtulica
  24/12/2018 at 7:19 pm Permalink

  Vrlo lijepo. Lp

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.