Gipke riječi

Nedjeljno je jutro. Budim se u toplini tvoga tijela, u dodiru ruke ovijene oko struka i u nagosti mog znatiželjnog pogleda na tvoju prisutnost. Ovdje si, u mom proljetnom jutru i mogu te dodirnuti vrškom jezika, kušati kakvog si okusa.
Rastvaram sva osjetila ne bih li te što bolje doživjela i ne osjećam težinu suza od kada me očni kapci ne pogrbljuju poput usamljene starice. Odavno se ne budim na željeznoj postelji, željeznih misli. Ne hranim se od jutra zamišljajima, nepostojećim dodirima koje sam svojevremeno omatala u gipke riječi i njima bojila bjelinu papira u crveno. Ne poričem istinu koliko je erotika htijenja miljama udaljena od postojećeg intimnog vrenja i kako su bile uzaludne sve ispisane riječi bačene o zid tišinom apstraktno obojen. Tvoji dodiri su stvarni i kroz njih mi daješ oblik Žene. Podsjećaš me na vlastitu ženstvenost dok usnama istražuješ moju put. Pažljivo osluškujem tvoju drhtavu glad i odmičem daleko od svih onih praznih noći, ispraznog uma i tijela.

Jesam li ti ikada spomenula koliko volim osjetiti tvoje ruke na sebi, koliko topline u tvom dodiru ima? Jesam li ti ikada priznala kako me izluđuje miris tvog nagog tijela, koliko je opojna ljubavna aroma? Znaš li koliko mi je potreban tvoj plamen u obruču moje krvi i kako zaista ćutim potpunost prožimanja? Pojmiš li kako te istinski osjećam u dubini mene dok smo izloženi svjetlosti u tami, tišini u svjetlosti nagih lica i tjelesnih dodira sve do trenutka isprepletenih uzdaha?

Nedjeljno je jutro. Budiš se u toplini moga vrela, u doticaju žednih usana i mirisu ljubavnog uzbuđenja. Obnaženih udova dostupni smo umreženim željama, raskoši tek probuđenih osjetila i dajemo se svjesnosti našeg odnosa. Kako je danas baš sve opipljivo spoznajem čim te dotaknem i nisu mi potrebne razgibane riječi da bih njima dočarala ovaj trenutak. Sve naše nježnosti su budne upravo u našoj prisnosti. Ipak, pišem nas mišlju u tišini svoga uma i prenosim na papir zrelu ljubav. Podario si mi ne samo oblik Žene, već i lice koje se iskreno smiješi, oči koje nisu slijepe i pogled na prelijepu stvarnost. Tvoje ruke me zacjeljuju i nadahnjuju. Bude u meni sve one potisnute čežnje i bogatstvo usnulih zamišljaja. Odijevam zahvalnost. Zanosno njišem bokovima dok promičem u tvojim zjenicama i bojim naš životni prostor bojama ženstvenosti.

Danas nisam odsječena od emocija i preda mnom je još jedan dan života u kojem Nas potvrđujem.

Gordana Majdak

 

13 komentara za "Gipke riječi"

 1. Marija
  01/06/2017 at 11:36 am Permalink

  Ne hranim se od jutra zamišljajima, nepostojećim dodirima koje sam svojevremeno omatala u gipke riječi i njima bojila bjelinu papira u crveno.

  Čovjek se ostvaruje u nizu varijacija, iz niza izvora i ma koliko riječi bile gipke, osjetilno se ne može zanemariti. Stilski vrlo lijepo.:)

 2. mirko1
  01/06/2017 at 11:44 am Permalink

  Kad me ispuni prozna ljepota ja kažem: SJAJNO i autora preporučam svima koji me čuju.

 3. Suzana Marić
  01/06/2017 at 12:18 pm Permalink

  Pošto sam već pročitala ,da se ne ponavljam . Gogo,čitam te sa uživanjem.
  Topli pozdrav ti leti 🙂

 4. Ivica Grgić
  01/06/2017 at 1:15 pm Permalink

  Kaže ona ljubavna pjesma u prozi ali kažem ja..i erotika, uglavnom text koji muškarca mami na hladan tuš,haha,šala,jako dobro Perla,tvoj način izražavanja je bogat i jedinstven,svaka čast,pozdrav!

 5. katarinab
  01/06/2017 at 7:07 pm Permalink

  Gordana, tvoje “Gipke riječi” toliko su fantastične da su se uvukle u mene i proživjela sam svaki trenutak kao déjà vu i nisam se trebala hraniti zamišljajima. Tako stvarno si napisala ovaj sjajni esej kojim majstorski ulaziš u poeziju u prozi.

  Veliki pozdrav i lijepu večer ti želim! 🙂

 6. Gordana Majdak
  02/06/2017 at 6:38 am Permalink

  @Marija, hvala ti. Znaš moje mišljenje, još uvijek tragam za time kako se što bolje i ljepše izraziti. Nije uvijek lako prenijeti svoje emocije na papir. Ako ti kažeš da je stilski lijepo, svakako me ohrabruješ. Uživaj u danu!
  @Mirko, prijatelju…već godinama se čitamo, međusobno uvažavamo i to je bogatstvo onih koji znaju svoju pisanu riječ podijeliti, ali i uvažiti tuđa djela. Naravno da je divan osjećaj kada u mojoj pjesmi pronađeš nešto vrijedno pažnje. Cijenim i hvala ti o srca! Lijep pozdrav!
  @Suzi, čitala si samo dio 🙂 a sada je ovdje cjelina. Hvala ti za tvoje odvojeno vrijeme i uvijek lijepu riječ. Budi mi vesela!
  @Jim, ma gdje je to od one erotike kojom sam vas nekada gnjavila na Portalu 🙂 Ovo je ipak danas potpuno druga emocija koju živim i dišem. Hvala ti na vjernosti i uvijek mi je drago kad ostaviš trag. Čitamo se svakako. Uživaj u danu!
  @Katarina, posebno me veseli kada se netko može prepoznati u napisanom, kada se može poistovjetiti s nekim mislima jer to moguće znači da je djelo pronašlo put do čitatelja 🙂 Hvala ti od srca, a poezija u prozi ili lirska proza za mene osobno je velik izazov i moja istinska ljubav. Lijep pozdrav!

 7. Aljoša
  02/06/2017 at 8:05 am Permalink

  Zrelo opisan osjećaj pripadanja. Iz tih gipkih riječi pršti ljubav. Lijepo te čitati,hrabro dijeliš svoju intimu i ne bojiš se sreće. Vp Perla 🙂

 8. Gordana Majdak
  02/06/2017 at 8:42 am Permalink

  @Aljoša, jednom sam rekla da sam potpuno drugačija osoba od kada sam naučila biti sretna 🙂 Hvala ti, naime, nije uvijek lako upakirati svoje emocije u riječi i ponuditi ih čitateljima na uvid. Budi dobro!

 9. Murtulica
  02/06/2017 at 4:25 pm Permalink

  Neka traje sreća, koja je “krivac” za ovaj vrlo lijep uradak!
  VP, Gordana 🙂

 10. Gordana Majdak
  02/06/2017 at 6:24 pm Permalink

  @Draga Murtulice, hvala ti 🙂 Lijep pozdrav!

 11. sibila
  03/06/2017 at 6:18 pm Permalink

  Genijalno, kao i uvijek!
  Do koske me prožmu tvoje riječi…

  Lp 🙂

 12. Gordana Majdak
  04/06/2017 at 3:15 pm Permalink

  Sibila, lijepo je znati da ti se sviđa. Hvala ti 🙂

  Lijep pozdrav!

 13. nevenka
  03/07/2017 at 5:36 am Permalink

  uživala sam čitajući ovu sjajnu prozu
  VP

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.