Ja ne sanjam /Moja ispovest

Na tvome bunaru lepote i nedokučive i neizmerene ljubavi ja čekao sam najpre verovanje da sam u javi, a ne u snu. Često, priznajem, ja veoma budan veoma sanjam. Ja hodam i živim i jedem i spavam i pesme o tebi pišem, ali više od svega, ja budan sanjam.

Istopljen od ljubavi za sebe i ne znam. Sve sam napisao, o tebi i za tebe, a onda opet neke kristalne kiše i svetla omamljenja i otvaranje već otvorenih istina… I želim opet tvoje ruke… Kao da ih nisam dodirivao nikad. I želim opet tvoj glas, i tvoje osmehe, i tvoje šetnje, i korake, i sve tvoje snove, i tvoje usne, i tvoje grudi, i kosu tvoju plavu, i sve lepote tvoje na tebi i u tebi… Istopljen od ljubavi, ja sebe zaista više ne poznajem. Nikako ne.

I zato čekam na tvome bunaru lepote. Ili u javi ili u snu, ja čekam da spavam na tvojim butinama i brežuljcima tvoje lepote, na toplim čarima tvojim, na uvek mladim obrisima tvojim, pa na rečima tvojim istopljen slušajući da zaspim pod usnama mednim i slatkim… I budim se jutarnjom rosom… I spavam u divnim sutonima na tvojim kapljicama životne čežnje i požude i želje i zadovoljstva i velike iskrene ljubavi…

I zato ne znam da li sam ipak budan. A kod tebe, koliko dugo te znam, sve je sasvim moguće. Čarobnice ljubavi moja…

I onda, ti mi to reci, a ako spavam, ja te ponizno molim, probudi me da tvoju lepotu uživam i zajedno se grejemo užarenim čarima daleko plamteće ljubavi, sada nam toliko bliske, upravo ovde, kraj nas.

Ipak, posle tvog najdivnijeg milovanja, ja sam siguran… Ipak, najviše sada znam, ja stvarno i ipak ne sanjam…

(za tebe, BGD, 10. Apr.2017)

2 komentara za "Ja ne sanjam /Moja ispovest"

 1. sibila
  05/06/2017 at 5:34 pm Permalink

  čarobnica je ova san isplela nitima jave…
  pozzz 🙂

 2. Darko
  05/06/2017 at 9:27 pm Permalink

  ~~~ Hvala puno Vama Sibila na iskrenom komentaru. Veliki pozdrav ~~~

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.