Lorena Kujek- Zapečaćene niti pretkazanja

Kao pseudonim prilikom pisanja koristila je podvojenu ličnost, držeći čitatelja u iščekivanju, zapravo, bila je spoj nekoliko slojevitih karakternih crta u jednom kosturu, nikad ne znajući koja će dominirati.

Raspojasane ideje obuzdavala je novim romanom koji je pisala s lakoćom varljivog lepršanja, a mentalnu usredotočenost potkrijepila je toplom kupkom od ružmarina, kasnije mažući tijelo uljem od glogova grma. Prozor je bio lagano odškrinut i kapi kiše počele su nesmetano kliziti niz lice, mješavinom žestokog opiranja realnosti uz dozu površnog šarma i malaksalosti večernje predstave. Zarobljena u međuprostoru klasične glazbe i vijadukta prolaznosti, gradila je most trenutaka. Najednom je osjetila neodređenu prisutnost. Preuzeta nepotrebnim analizama nije ni zamijetila njegov ulazak u kupaonicu nonšalantnim otvaranjem vrata. Pristupio je njenom vratu onom poznatom, diplomatskom uvjerljivošću koračanja. Igra svjetlosti i sjene zaživjela na obrisima leđa, potičući uskovitlanu bujicu. Oči su im istovremeno sijevnule. Preskočivši nevažna pitanja, bacila mu se u naručje noseći u svijesti motiv nesebičnog pripadanja. Obuzela ju je nekakva groznica posvemašnosti idile, mjesta bez putokaza. Glas joj je zadrhtao taman kad mu je htjela povjeriti količinu nedostajanja, a njegov lik podsjećao je na iskrivljen potpis osebujnog kipara što se ponosi svojim remek-djelom. Oko lelujavih dojmova statičnosti, stao se uzdizati kapitel korintskog stila izgradnje- upravo onaj pored kojeg prolazi svakog sumornog jutra, ne obraćajući pozornost na njegovu umjetničku ljepotu, prožetu daškom povijesti. Previše je slabih usporedbi kružilo njenim umom, nikako se ne mogavši prepustiti sadašnjosti, ujedno stekavši dojam da su neke priče, već unaprijed ispričane. Zamisao se činila više no realnom, ali astralna projekcija njegove markantnosti, stišavala se kao orkan poniranja u prostoru vakuuma.

Nestao je zavodljivom grimasom nepostojećeg scenarija. Tko je on uistinu, doli samo glumac u kazalištu privida.

 

14449756_690174831132045_7840663136624521945_n

 

4 komentara za "Lorena Kujek- Zapečaćene niti pretkazanja"

 1. Marija
  20/10/2016 at 7:42 pm Permalink

  ujedno stekavši dojam da su neke priče, već unaprijed ispričane.
  Nekako mi je bliska ova misao.
  Lijep, živ stil pripovijedanja.:)

 2. poetic_soul_1996
  20/10/2016 at 9:16 pm Permalink

  Hvala, Marija! 🙂

 3. Aljoša
  21/10/2016 at 9:38 am Permalink

  Meni je super ta nekakva bipolarnost osobnosti i privid koji se nudi kao stvarnost. Tko smo , gdje smo i gdje idemo ? Svidjelo mi se, jako lijepe konstrukcije rečenica 🙂

 4. poetic_soul_1996
  21/10/2016 at 11:35 am Permalink

  Zahvaljujem se, Aljoša 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.