moja 21. zbirka poezije “Svjetlo mog života – Mami i Tati”

 

izašla je moja 21. zbirka poezije “SVJETLO MOG ŽIVOTA – Mami i Tati”

Danas, 21.6. je mojoj mami Slavici imendan, sv. Alojzije Gonzaga, Vjekoslav, Slavko, Slavica … na taj poseban dan je objavljena moja 21. zbirka poezije “SVJETLO MOG ŽIVOTA – (Mami i Tati)”, jer je uvijek na njen imendan bilo posebno.

Sinoć sam dobila crvenu ružu na dar od moje drage prijateljice Sandre Petrž, književnice kojoj je isto tako jučer stigla tiskana knjiga, ali o tome u posebnom postu.

Crvena ruža i bijeli ljiljani – cvijeće moje najbolje prijateljice, moje Slavice, moje mame!

 


slika: Shadow

ISBN kod NSK RH 978-953-354-205-8
http://www.digitalne-knjige.com/varga21.php

 

…dok je svijet potopljen u duši, ostajem zatvorenih očiju…nakon njihovog odlaska u Nebo, tako je…

moja mama … najbolja prijateljica, rođena je 15.10.1921., imendan joj je 21.6. …ovo je moja 21. knjiga posvećena samo njoj i Tati, a oni su prošli kroz vrata tišine i čekaju…

“Nova knjiga na portalu http://digitalne-knjige.com/

“Svjetlo mog života” Jadranke Varga

Digitalnu knjigu “Svjetlo mog života” Jadranke Varga predstavit ćemo vam uz pomoć manjeg dijela predgovora knjige:

 

RIJEČ AUTORICE

 

Dragi moji čitatelji, imala sam jednu jedinu i prijateljicu: neponovljivu, posebnu, od Boga mi danu i oduzetu. Nikad je nisam prežalila niti ne mogu. Moje prijateljice su joj se povjeravale, dolazile kod nje, a ono što su njoj rekle, ja nikad nisam saznala i ona je ostala ZAUVIJEK za mene – jedna i jedina – moja najbolja prijateljica bez obzira što mi je bila i – mama. Prije svega, bila je najbolja prijateljica. Evo, oči mi se i sada pune suzama, dok ovo pišem.

Postoji i danas veza sa njom, pitam se je li to neka veza koja se proteže iz ovog našeg stvarnog svijeta u onaj njihov duhovni svijet kojeg zovu – Ona strana – ne znam, ali znam jedno: osjećam da je stalno uz mene.

Ova 21. zbirka poezije “Svjetlo mog života” nastajala je od 15.06.2009. do 05.05.2022. u razdoblju pisanja pjesama posvećenih mojoj mami Slavici, mojoj najboljoj prijateljici i Tati, a to traje do danas. Ova knjiga je posebna cjelina i tematski je neovisna od 1. zbirke poezije “Sjena duše”, 2. zbirke “Predvorje bijele tišine” i 3. davno napisane, a tek prije par godina objavljene zbirke poezije iz moje mladosti “Gola žena” kao i ostalih zbirki: “Plesač na žici”, “Na trgu ptica”, “Duša anđela”, ”Izbrisano lice”, “Moj tajni svijet”, “Kamen nije sam”, “Oči pune zvijezda”, “Tajna bijelih snova”, “Glasnici”, “Isus, ta vječna zvijezda sjajna”, “Ruža mog srca”, “Skriveno u momentu smiraja”, “Noć duše”, “Bijeli put”, zbirka priča “Marioneta iz prošlih vremena”, “Zašto bijeli lijiljani sanjaju?” i zbirke fantasy priča “Priče iz noćnih tišina”.

Moju 21. knjigu pišem za sebe, u tišini. Ima pjesama sa rimom, a i pjesama bez rime. U tišini pišem bez ikakvih utjecaja, osim onih mojih najdubljih, unutarnjih, riječi same izlaze, sve drugo je nevažno. Važno je ono ispravno, a to su duša i njeni putokazi i tako su nastale sve moje knjige.

U svim mojim knjigama su periodi zapisivanja mojih razmišljanja izraženih ponekad klasičnom poetskom prozom ili pjesmama u rimi, ali i u kratkoj formi pjesničkih minijatura kao i poezija pisana na raznim slikama, a to su sve stihovi o raznim životnim temama.

Ova knjiga obuhvaća poeziju koja je posvećena isključivo mojoj mami Slavici i mom Tati.

Ova knjiga je bez recenzije, jer nitko ne može napisati recenziju onog što osjećam kad se sjećam mojih dragih roditelja.

Jadranka Varga, pjesnikinja,
Zagreb, 05.05.2022.

 

 

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link:

http://www.digitalne-knjige.com/varga21.php

te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu http://digitalne-knjige.com/ priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://digitalne-knjige.com/

 

OTIŠLA JE
napisano: 18.11.2021. u 15:54h

Presušio je život,
otjecala je voda,
zatvorio se dan,
nastupila je noć,
tama je obuzela sve
i sada više
nema – nje.

Pjevaju se pjesme tužne,
nižu se i stihovi sjetni
kako zaboraviti
dane ružne
kad mnogi ni danas
nisu sretni?

Otišla je,
u daljini se gube
tihi koraci njeni,
a znam da se više
nikada neće
osmjehnuti meni.

Otišla je,
a pjesme tužne
i dalje netko pjeva,
dok je iz života mog
presječena jedina
nit njena.

Otišla je,
a sve kao da je isto
u toj daljini života
kad mi samo ostaju
topli vjetar, južno nebo
i njenih očiju ljepota.

Jadranka Varga, pjesnikinja

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

3 komentara za "moja 21. zbirka poezije “Svjetlo mog života – Mami i Tati”"

 1. Josip Ergovic
  21/06/2022 at 11:23 am Permalink

  Cestitke, Jadranka… za novu, sasvim posebnu knjigu.

 2. ShadowOfSoul
  21/06/2022 at 11:39 am Permalink

  hvala Vam, Josipe, od srca 🙂

 3. Spome
  22/06/2022 at 10:43 am Permalink

  Cestitam vam od srca !

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.