Oči zelenkasto smeđe

 


Volim je gledati u oči zelenkasto smeđe.

Te se oči vječito smiju, možda čak i dok suza suzu stiže njenim predivnim licem sa malo šminke, toliko malo, jer nije potrebno više. Ponekad se i sakriju iza pramena plave kose, onako zavodljivo dok traže mene.

Iza pramena kose plave, rijetko počešljane, pune čari u svojoj slobodi, predivno raščupane dok nježno klizi među prstima mojim u vremenu dok se čuje samo tišina, nekoliko trenutaka prije nego usne stopimo u savez jedinstva otisnut pečatom sudbine.

Naši poljupci ne razumiju vrijeme, jer svijet stane u tom trenutku, sunce se kao prorok ukaže nekoliko trenutaka prije, mjesec se osmjehne kao da sve zasluge idu njemu, a zvijezde? Zvijezde se pale i gore, čak i one ugasle davno, tamo u nekim davnim eonima dok su svijetom vladali čarobnjaci i vile, dok su livadama trčali jednorozi.

Sve to vidim u tim ogledalima mašte i želja, u tim očima zelenkasto smeđim.

 

5 komentara za "Oči zelenkasto smeđe"

 1. Marija
  02/08/2012 at 9:40 am Permalink

  par trenutaka – budući da je tekst prozni, možeš možda par napisati kao nekoliko. U knj. jeziku imaju različito značenje iako se u govoru uvriježio izraz par.
  Pjesmu si uokvirio motivom očiju u kojima nalaziš svoju inspiraciju, svoju vjernu muzu pa čitatelju otkrivaš njezinu ljepotu, čari tijela i duše, njezinu privlačnost koja čini da i nebeske sile za trenutak zanemare svoj vječiti hod i zastanu trenutak zadivljene i snagom emocije i ljepotom pjesničke riječi. Pozdrav Kristiane 🙂

 2. vila
  02/08/2012 at 8:38 pm Permalink

  Jednom je netko napisao da su oči ogledalo duše… ovaj tekst je ogledalo tvoje duše,iako nisi opisao svoje oči.. tvoje su riječi tako meke..ponekad ih zamišljam kao da ih otpuhuješ,poput paperjastih padobrančića maslačka…i onda se nastane u svima nama,spuste se polako u naše misli i učine našu maštu bogatijom.
  Hvala ti na inspirativnoj poeziji kojom nas i dalje osvajaš…
  Drago mi je i što moju poeziju doživljavaš na sličan način,lijepo je znati da postoji netko kao ti..barem u svijetu u kojem postojim i ja.

  Šaljem ti jedan topli zagrljaj… ♥ila

 3. Marko Grubesic
  02/08/2012 at 8:51 pm Permalink

  Lijepo Kris.Zaljubljenost se osjeća u zraku a oči…oči puno govore 🙂
  Pozdrav!

 4. songfordead
  02/08/2012 at 10:23 pm Permalink

  lijepa pjesma
  vrlo, vrlo pohvalno
  noć
  SFD

 5. marissa
  03/08/2012 at 11:31 am Permalink

  Lijepe su te suzne oči koje te vole,
  lijepi su ti stihovi (u prozi),
  nemoj je razočarati!
  Pozdrav Kristiane!

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.