Pismo … tamaguchi

Reci mi večeras, je li ono što mi nudiš isto ono od čega bježiš? Da li želiš da budem tvoja stvar, izum modernog doba? Nisu još Japanci izmislili elektronsku ženu, da se pali na gumb. Roboti još ne mogu simulirati emocije. Znaš ponekad mislim da emocije nisu ništa drugo nego li onih 80 posto mozga što, kao, neiskorišten stoji. Ponekad mislim da emocije uporno pokušavamo savladati, obuzdati, kao krilate konje, a ljubav je Pegaz, najljepši od svih, najbrži od svih, najsnažniji od svih. Nisam tamaguchi, da me resetiraš kad umrem od tuge, da mi promjeniš baterije kada ekran izblijedi. Žena sam. Krhka u snovima, u stihovima, u riječima. Borac sam, nepobjediva, ne osvrćem se, ne žalim za greškama, gledam uzdignute glave u njih. Nisam igračka elektronska da me ostaviš postrani i uzmeš samo ponekad, onako iz dosade.

8 komentara za "Pismo … tamaguchi"

 1. Marija
  08/12/2012 at 9:00 pm Permalink

  Ovo pismo jasno govori o situaciji i stavu. Sviđa mi se kombinacija nježnosti i borbenosti karaktera 🙂

 2. stefi
  08/12/2012 at 9:01 pm Permalink

  . Nisam tamaguchi, da me resetiraš kad umrem od tuge, da mi promjeniš baterije kada ekran izblijedi. Žena sam.
  Fantastično Iluziju točno dočaran odnos žene i muškarca bez emocija.Ideja izvrsna.Pozdrav.

 3. Jim Corbet
  08/12/2012 at 9:10 pm Permalink

  jako dobro a oni tamaguchi su mi bili strašna glupost za dječje mozgove 🙂

 4. Marko Grubesic
  08/12/2012 at 9:16 pm Permalink

  Oho…moćno Iluzijo. Rekla si ono što ti je na srcu na jedan poseban, senzualan način. Žene jednostavno viče slušaju srce i osjećaje a muškarci razum (ako ga imaju)!
  Lijep pozdrav!

 5. sumiko
  08/12/2012 at 9:21 pm Permalink

  Žena sam. Krhka u snovima, u stihovima, u riječima. Borac sam, nepobjediva, ne osvrćem se, ne žalim za greškama, gledam uzdignute glave u njih. Nisam igračka elektronska da me ostaviš postrani i uzmeš samo ponekad, onako iz dosade.
  pozdrav

 6. Iluzija
  08/12/2012 at 10:25 pm Permalink

  hvala na komentarima, ima tih pisama vise, vec su se malo i izlizala 😀

  pozdrav

 7. blueperlaa
  09/12/2012 at 7:32 am Permalink

  Iluzija, tvoja Pisma su sjajna i kroz njih ispoljavaš misli vrijedne pažnje ( što ne umanjuje vrijednost tvojih pjesama ) Imaš zaista sjajnih elemenata koji nadahnjuju.

  Lijep pozdrav !

 8. Iluzija
  09/12/2012 at 7:51 am Permalink

  hvala Blue nisam ocekivala da ce pisma biti tako dobro prihvacena, to su crtice, slike trenutaka, sve ono sto padne na pamet a ne izgovaramo. pozdrav svima 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.