Poput stvarnosti

U šaputanju još jednog jutra pokrećem snagu naše ljubavi, oslobađam misao iznjedrenu iz prsnoga koša, u bojama emocije koja me upravo preplavljuje.

Nekada su to bile riječi koje ne podrazumijevaju našu sudbinu, mirisa oljuštene boje i gotovo nečujni koraci u šetnji gradom. Šuljanje misli poput sjećanja ili ispružene ruke u iščekivanju topline drugog tijela i jednog, jedinog zagrljaja. Neko vrijeme živjeli smo na prljavoj strani ulice, vlažnih obraza i mokrih trepavica. Razdvojeni, u neizgovorenim rečenicama. Možda smo se pronalazili u slučajnim osmijesima, okrznutih ramena u gomili koja je prolazila kroz nas. Ili smo bili ovdje, tihi i laki poput bezbrižnog pokušaja, neopterećeni time što će nebo iznad Zagreba misliti o nama. Jesmo li usamljeni, lažni ili prokleto svoji. Tražimo li jedno drugo, tragamo li za riječima istinske ljubavi ili izgužvanim plahtama kojima prekrivamo nagost, strašću ugrijanih tijela.
I onda smo to bili mi, u svijetu tišine ili skinutih riječi s usana koje nagoviještaju moguće promjene.

Danas u pokušaju ispisivanja emocije, vjerujem, ne koristim samo kolorit riječi jer osjećam te poput stvarnosti. U drhtaju kralježnicom, u nježnom dodiru obraza o obraz. Zahtijevam da me ispuniš i primam te onako kako žena prima muškarca koji je više od riječi ispruženih po papiru. Preispitujem se; što ti mogu ponuditi, pružiti osim mene same i odgovor se iskrada iz naše tople postelje u svim onim trenucima koji tvore jedan naoko običan dan za Nas. Baš svaki je poseban od kada grijem svoje srce uz tvoje, od kada mirišem na naše uzdahe, od kada imam priliku kušati istinsku ljubav. A nekoć sam bila daleka, usitnjena od boli, ogrezla o samoću. Neizgovorena. Neobojena. Nekada sam se gubila u omaglici istrošenih sanja pišući prazan život, isprazan od nadanja. Bili smo razdvojeni na suprotnim stranama srca. Sada te čuvam poput najvrednije emocije obznanjujući koliko mi značiš, jer ti si muškarac kojem dajem daleko više od tople kože i vlažnih bedara.

9 komentara za "Poput stvarnosti"

 1. Mihaela
  26/02/2017 at 11:42 am Permalink

  Delikatnim izrazom oslikane su dvije stane ljubavi. Ona koja se kuša na prljavoj strani ulice i ona koja donosi druge, zrele osjetilne kvalitete.
  Lijep pozdrav, Gordana:)

 2. Suzana Marić
  26/02/2017 at 1:11 pm Permalink

  Ponovo uživam u tvojoj priči . Jako lijepo ,Perla. Uživaj u ljubavi i budi sretna 🙂

 3. Tatyana
  26/02/2017 at 4:46 pm Permalink

  Stapanje slika, mirisa osjećaja – kontrasti boja ljubavi.
  Ponovno rođenje u punini srca! Riječi: “Iznjedrene iz prsnog koša”!
  Zagrljaj draga Gordana 🙂 Drago mi je da si tu 🙂

 4. Murtulica
  26/02/2017 at 7:11 pm Permalink

  Lijepo, tvoje, prepoznatljivo, neka traje!
  Lijep pozdrav, Gordana:)

 5. katarinab
  26/02/2017 at 10:16 pm Permalink

  Gordana, uživala sam u tvojim “iznjedrenim” riječima koje su stvorile ponajviše prepoznatljive emocije. Lijepa proza.
  “Sada te čuvam poput najvrednije emocije…..”

  Lp! 🙂

 6. mirko1
  26/02/2017 at 10:48 pm Permalink

  “Neko vrijeme živjeli smo na prljavoj strani ulice, vlažnih obraza i mokrih trepavica. Razdvojeni, u neizgovorenim rečenicama. Možda smo se pronalazili u slučajnim osmijesima, okrznutih ramena u gomili koja je prolazila kroz nas. Ili smo bili ovdje, tihi i laki poput bezbrižnog pokušaja, neopterećeni time što će nebo iznad Zagreba misliti o nama. Jesmo li usamljeni, lažni ili prokleto svoji. Tražimo li jedno drugo, tragamo li za riječima istinske ljubavi ili izgužvanim plahtama kojima prekrivamo nagost, strašću ugrijanih tijela.”
  FOND RIJEČI, A TEK STIL – NIJE TO NA ZAVIDNOM NIVOU, TO JE JEDNOSTAVNO BRILJANTNO ! ZADIVLJEN SAM. POZDRAVLJAM TE I ZAHVALJUJEM TI:)

 7. Gordana Majdak
  28/02/2017 at 8:22 am Permalink

  Hvala svima na čitanju i lijepim riječima 🙂 Uživajte u danu!

 8. nevenka
  04/03/2017 at 9:30 am Permalink

  uživala sam u ovoj tvojoj priči
  pozz

 9. Gordana Majdak
  04/03/2017 at 4:58 pm Permalink

  Nevenka, hvala na odvojenom vremenu. lp 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.