“Potraži me u stihovima” – Jelena Petković i Željka Jotanović

Predstavljam zajedničku zbirku poezije

“POTRAŽI ME U STIHOVIMA”

Jelena Petković i Željka Jotanović

koju sam izradila i pripremila za tisak. Knjiga je tiskana i bit će drugi tjedan poslana autoricama. Zbirka je pisana na ćirilici, a recenziju je napisala Angelija – Anđa Jotanović, književnica i blogerica iz Rijeke:

OSVRT NA ZBIRKU PESAMA

„POTRAŽI ME U STIHOVIMA“

JELENE PETKOVIĆ i ŽELJKE JOTANOVIĆ

“Čitajući zajedničku knjigu pesama Jelene Petković i Željke Jotanović, na um mi pada stara narodna poslovica koja kaže: „kad se bratska srca slože i olovo plivat’ može.“ Plivajući svojim umom po stihovima ove dve pesnikinje, oduševljeno sam osluškivala poruke odaslane kroz ove divne prostodušne stihove.

Mlada pesnikinja Jelena Petković u svojim stihovima kaže:

„Nebo je malo
da bi u njega
pregršt stihova stalo,
jutro je mekano
poput vate
sijaju zlate.“

Jelena Petković, devojčica, a zrela ljudska duša, dubokoumno nas uvodi ovim stihovima u svet inspiracije duše i srca. Prelep je to svet u kojem vredi živeti i čitati ovako umilne stihove pesama.

Jelena je našla svoje utočište u stihovima koji leče bolno telo i vape za ljubavlju iz viših kozmičkih sfera koja nam je svima potrebna.

Prepoznala je to i pesnikinja Željka Jotanović i Jeleni pružila ruku pomoći, da svoje divne stihove pretoči u štampanom obliku.

Jelena Petković u pesmi „Pokloni mi ljubav“ kaže:

„Pokloni mi ljubav
ljubav pokloni
i ne boj se
jer vodi te do cilja
hiljadu i tristo milja.“

Čula je to pesnikinja Željka Jotanović i pružila joj ruku podrške i majčinskom ljubavlju je hrabro povela u realizaciju ovog zajedničkog pesničkog dela. Bratska srca su se složila, a olovo pliva oblikujući slova i reči koje briljantno iskazuju najvišu ljubav u ljudskom iskustvu.

U toj ljubavi prepoznaje se ljudskost i podrška, bez da ju je neko tražio. Jednostavno i spontano se desi u srcu koje je suosećajno i voli ne tražeći ništa zauzvrat. Ta ljubav kroji zajedništvo ljudi prema jednoj jedinoj ideji, stvaralačkoj snazi pisane reči.

Oduvek me fasciniralo ljudsko zajedništvo. Duboko sam zahvalna, da u njemu učestvujem i u ovom pisanom delu, a sve zbog dobrote dve pesnikinje koje su se podržale u idejnom stvaranju i usput dale prostor i još nekolicini pesnika, da se izraze kroz svoje stihove.

Počašćena sam što imam priliku među prvim čitaocima pročitati ove nadahnute stihove, a čitajući ih, našla sam se u ovim stihovima. Od sveg srca preporučam ovu knjigu svima koji vole stihove protkane životnim iskustvima pesnika i oblikovane inspiracijom duše.”

Anđa Jotanović, pesnikinja
Rijeka, 17.05.2021.

Nema komentara za "“Potraži me u stihovima” – Jelena Petković i Željka Jotanović"

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.