poziv na promociju knjige

PROMOCIJA ĆE BITI ODRŽANA 29.9.2022. u 18h

Kulturno- povijesni spomenik grada Zaprešića u kojem eminentni umjetnici održavaju svoje promocije.

Vršilnica se nalazi u sklopu šume dvora bana Jelačića.

29.9.2022. u 18 sati dobrodošli ste na promociju moje 6.knjige uz pjesničko-glazbeni program i puno divnih gostiju.

BIOGRAFIJA SANDRE PETRŽ 

 MAJKA – multitalentirana nagrađivana umjetnica.

Spisateljica, pjesnikinja, koreografkinja, glumica, plesačica, članica HDS ZAMP-a, HUZIP-a, tekstopisac, autorica glazbe i pjevačica, a neko vrijeme je radila i kao urednica jednog portala.

 Sandra Petrž bivša je zlostavljana djevojčica i žena. 2014. godine (kao prva žena u Hrvatskoj-tako kažu) prozvala je javno sve svoje zlostavljače i napisala autobiografiju „Sandročka zlostavljana“ (u izdanju „Profila“ i tadašnje urednice Sandre Pocrnić Mlakar). „Sandročku zlostavljanu“ Sandra je predstavila 2015. na Interliberu u Zagrebu.

 

 Sandra Petrž je izdala 6 knjiga od kojih su dvije bile predstavljene na Interliberu 2015. i 2018.

 

 KNJIGE

 

1. „SANDROČKA ZLOSTAVLJANA“– izdanje IK “PROFIL“- Interliber 2015. – ispovjedna proza, roman, autobiografija

2. „ISTINA TO SAM JA“– zbirka pjesama, Srbija

 3. „DUŠA NEDOKUČIVIH SVJETOVA“ – zbirka pjesama, izdanje Matica hrvatska – Zaprešić

 4. „ISTINITE PRIČE ZLOSTAVLJANIH“ – izdanje „Good Book- Libros“- Split – Interliber 2018. – ispovjedna proza, roman

 

 Novi projekt (po Sandrinoj zamisli) iste tematike obiteljskog nasilja „Istinite priče zlostavljanih“, uz podršku i suradnju pravobraniteljice za ravnopravnost spolova RH Višnje Ljubičić i dr.med. psihijatrice Suzane Večerić koje su napisale osvrt, književnice Rosie Kugli koja je napisala recenziju, „Udruge Djeca Ljubavi“, predsjednice Vesne Gosta te veliku podršku predsjednice RH gđe. KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ. U toj knjizi sudjelovale su same žrtve koje su uz Sandrino ohrabrenje i podršku odlučile same napisati svoje priče.

 

 

 

 5. „HVALA“, 2019. – zbirka pjesama u suradnji s Udrugom umjetnika „Vjekoslav Majer“ čija je predsjednica Ljiljana Šiljak.

 6. „MADONINE MISLI“, 2022.- zbirka pjesama u suradnji s Udrugom umjetnika „Vjekoslav Majer“

SANDRA PETRŽ je idejna začetnica i glavna urednica Međunarodnog zbornika posvećenom Nikoli Tesli, tog hvalevrijednog projekta u suradnji s Udrugom „Kulturosfera“ Milivoj Pašiček i Udrugom umjetnika „Vjekoslav Majer. Međunarodni zbornik posvećen Nikoli Tesli izašao je 2021. i nosi naziv „KROZ SNOVE DO SVJETLOSTI“.

 

N A G R A D E

– Dobitnica pjesničke nagrade 1.STUPNJA UDRUŽENJA ROMSKIH KNJIŽEVNIKA „Branislava Wajs Papusha“

 20.10.2018. – Sandra Petrž dobitnica je SPECIJALNOG MEĐUNARODNOG PRIZNANJA ZA DOPRINOS U BORBI PROTIV ZLOSTAVLJANJA ŽENA I DJECE, dobila je SPECIJAL POVELJU, „LAHOROVU ZVEZDU“, ZLATNU MEDALJU, KAO PREDSTAVNICA GOSTUJUĆE DRŽAVE HRVATSKE što se tiče doprinosa u pjesničkom svijetu. To joj je dodijelio Umjetnički klub „Lahor” iz Požarevca, predsjednik je Boban Paunović.

 

 Dobitnica je i zahvalnice za sudjelovanje  u duhovnoj/domoljubnoj umjetničkoj manifestaciji „Mili grade ponositi“ u Dubrovniku u organizaciji 3D + UPIOU. Isto tako, Predsjedništvo udruge 3D + UPIOU dodijelilo joj je ZAHVALNICU ZA PROMOVIRANJE HRVATSKE UMJETNOSTI I KULTURE, ZA SAMOSTALNO STVARALAŠTVO U 2018. I 2019. GODINI, ZA BORBU PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA, ZA PROMOVIRANJE UDRUGE 3D+ UPIOU NA SVIM RAZINAMA.

 

 – Sandra Petrž ušla je u ANTOLOGIJU SVJETSKIH KNJIŽEVNIKA

(Trandafir Simpetru i Nermina Adžović Mustagrudić).

 – Sandra Petrž dobitnica je Certifikata Svjetskog književnog saveza iz Rumunjske.

 9.4.2020. – nova nagrada

 POČASNI DOKTORAT IZ KNJIŽEVNOSTI

Institut europskih Roma za studije i istraživanja zločina protiv čovječnosti i internacionalnog prava, doktorand Bajram Haliti.

 7.11.2021. – Sandra Petrž je dobila dvije nagrade iz Kaira, Egipat kao književnica od organizacije koja ima konsultativni status Ujedinjenih nacija. Velika zahvala doktorandu Bajramu Halitiju. Ovom nagradom Sandra je postala jedna od petero ljudi u svijetu koja je dobitnica nagrade.

 

 Angažirana je u kazališnoj predstavi „Posljedice“ kao glumica i u njoj se između ostalog koriste neki dijelovi iz Sandrine prve knjige. „Posljedice“ su autorski projekt Romana Nikolića, Udruge Arterarij i koproducenta Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika.

 

 Sandra je radila i kao koreografkinja na dječjoj kazališnoj predstavi „Svaki pas ima svoj dan” koju je osmislila kazališna glumica Marina Kostelac. Isto tako je sudjelovala u predstavi „Oni ulaze bez kucanja“ albanskog teatra „Mergimtari“ s kojima se predstavila na SKAZ-u u 3. mjesecu 2018.

 Kao najistaknutiji nastup u 2019. Sandra bi izdvojila nastup u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, 2.12.2019., Humanitarni koncert u čast Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Dan URIHO-a, gdje je Sandra Petrž pjevala svoju autorsku pjesmu.

 

 Isto tako, najdraže gostovanje joj je u emisiji „Multitalenti“, na ONLINE LIVE TV CROATIA.

 

 Sandra Petrž postala je u ukupnom poretku PRVA MISS ONLINE LIVE TV CROATIA 2021.

2 komentara za "poziv na promociju knjige"

  1. ShadowOfSoul
    22/09/2022 at 4:30 pm Permalink

    čestitam dragoj Sandri!

  2. julija
    23/09/2022 at 6:27 am Permalink

    Čestitam!

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.