“Priče iz noćnih tišina” – moja nova knjiga fantasy priče

Danas je 15.10., rođendan moje mame Slavice, moje najbolje prijateljice. Željela sam da mi na današnji dan izađe moja 19. knjiga – zbirka fantasy priča “PRIČE IZ NOĆNIH TIŠINA”.

“Nova knjiga na portalu https://digitalne-knjige.com/

“PRIČE IZ NOĆNIH TIŠINA” Jadranke Varga.

Digitalnu knjigu “PRIČE IZ NOĆNIH TIŠINA” Jadranke Varga predstavit ćemo uz pomoć recenzije knjige:

“PRIČE IZ NOĆNIH TIŠINA”, JADRANKE VARGA

Jadranka Varga, ta nekad jako osamljena djevojka koja je u svom životu dane provodila uz knjige i rano otkrila svijet poezije, napisala je priče iz svog života i sad, umjesto njenih stihova, čitam istinite priče iz njenog života.

U svijet poezije je uronila davne 1969. godine kad je napisala svoje prve 3 pjesme i nikad se nije zaustavila. Uz autoricu me vežu njeni stihovi, ali ovo su priče iz tišine raznih noći kad je ležala u krevetu i razmišljala o svom životu.

Najvažnija intencija ove zbirke priča hrvatske pjesnikinje Jadranke Varga koja nosi ime “Priče iz noćnih tišina” je se literatura stvara u tišinama, u smirajima dana kada usamljeni progovaramo o samoći koje se plašimo i koja nas ubija svojom težinom i koja nam konačno pokazuje što je u našim životima značajno i što je vrijedno, da kraj toga zastanemo bez obzira na mnoštvo drugih interesa koje u sebi nosimo.

Po toj fundamentalnoj intenciji literature ovo djelo Jadranke Varga sigurno će biti zapamćeno kao vrijedni doprinos suvremenom hrvatskom realizmu koji se danas nalazi pred zadatkom sinteze: da primi u svoje forme relativni maksimum životne istine, da bi se moglo pustiti da se pojave dublji smisaoni odnosi.

Ukratko o filozofiji hrvatske pjesnikinje Jadranke Varga, rekao bih, da je to jedan problem kojega možemo deducirati iz same njene poezije koja na fundamentalan način određuje cjelokupno autoričino djelo, ali i njen život isprepleten usamljenošću, ljubavlju, borbom za život, poezijom i jednim bitnim pitanjem, a to je pitanje o kraju naše egzistencije i našoj smrtnosti.

Dr Zlatan Gavrilović Kovač, Adelaide, 07.02.2020.

“Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link:

http://www.digitalne-knjige.com/varga19.php

te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).


slika: digital art

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu https://digitalne-knjige.com/, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala

https://digitalne-knjige.com/

… i mala svijećica neka gori danas za njenu dušu.

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

 

3 komentara za "“Priče iz noćnih tišina” – moja nova knjiga fantasy priče"

 1. Marija
  Marija
  15/10/2021 at 3:01 pm Permalink

  Čestitam na novoj knjizi!

 2. Tonka
  Tonka
  16/10/2021 at 7:56 am Permalink

  Čestitam Jadranka!

 3. Josip Ergovic
  Josip Ergovic
  18/10/2021 at 10:29 pm Permalink

  Pridruzujem se cestitkama!

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.