prva knjiga poezije: Gordana Ivković “Trenutak u vječnosti”

 


slika: Gordana Ivković

Stigla je tiskana knjiga Gordane Ivković “TRENUTAK U VJEČNOSTI”.

Gordana Ivković rođena je 03.11.1966. u Brodu. Djetinjstvo provodi u malom pitomom slavonskom selu kraj Đakova. Kad je napunila 18 godina seli iz rodne kuće u Rijeku gdje uz rad nastavlja daljnje školovanje.

Snažni osjećaji koje je sa sobom ponijela iz rodne Slavonije bili su nadahnuće Gordani, da napiše prve stihove i tako ovjekovječi mali dio misli, čežnji, snova i želja o ljubavi i Slavoniji ili kako bi sama znala reći „svoj trenutak u vječnosti“.

OSVRT NA ZBIRKU „TRENUTAK U VJEČNOSTI“ GORDANE IVKOVIĆ

Vječnost je nemjerljiva, postojana i trajna, ali kad se vječnost očituje u nekom trenutku života, tada se poklope i Svemir i Zemlja, poljube se usne neba i mora i ljubav zapjeva pjesmom duše.

Upravo ovom knjigom autorica Gordana Ivković ispisuje svoju poeziju darujući nam stihove duše, vječnosti, nježnosti i ljubavi, nostalgije, tuge, radosti i one neke latentne žalosti zbog neispunjenih životnih trenutaka koji su se nekad činili baš kao vječnost, a sada je to tek samo prošlost koje se autorica prisjeća.

Kako je ovo prva zbirka Gordane Ivković mogu reći, da sam ugodno iznenađena skladnošću ispisanih osjećaja kojima nas autorica daruje vraćajući se u dane djetinjstva, radosti, ljetnih trenutaka, leptira i mirisa bijelog jasmina.

U nama zauvijek ostaju zapisani neki trenuci koji su nam dotaknuli srce, a to su momenti koji su zaobišli neku običnu realnost pa su se sanjivo ugnijezdili u memoriju srca i zauvijek tu ostali.

Tako je i pjesnikinja Gordana Ivković zapisala baš te nezaboravne trenutke koji su ostali u vječnosti njenog srca i koji će živjeti ne samo u ovoj knjizi, jer od ove talentirane pjesnikinje očekujem još puno lijepih zbirki poezije.

Dragim čitateljima ostavljam, da se uvjere u ove moje riječi i znam, da će Gordana Ivković i dalje pisati svoje emotivne stihove koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.

Jadranka Varga, pjesnikinja,
Zagreb, 20.12.2021.

Jedan komentar za "prva knjiga poezije: Gordana Ivković “Trenutak u vječnosti”"

  1. ShadowOfSoul
    05/01/2022 at 5:45 pm Permalink

    bravo, čestitam autorici na njenoj 1. zbirci poezije!

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.