Putovanje (peti nastavak)

I ja sam imala tu osobinu. Mogla sam zaspati bilo gdje i bilo kada na vrijeme koje bih unaprijed odredila. Otac se uvijek šalio da imam dušu i navike ratnika, da u najtežim situacijama znam potražiti utočište i okrjepu u snu.

Ali, večeras mi je otkrivanje iste osobine kod Tragača smetalo. Zašto je zaspao? Zar nema sa mnom o čemu pričati? Zar mu se baš nimalo ne sviđam pa mi ne poklanja pažnju? Odmah sam sama sebi odgovarala:“ Kako ti ne poklanja pažnju kad ti je istimario i nahranio Mirasa? Sam se pobrinuo da ti bude toplo i da si sita.“

A onaj drugi, prokleti dio mene odmah je parirao:“ Pobrinuo se za mene kao za dijete, za nekoga tko je slabiji, ali kao ženu me posve ignorira. Ne primjećuje ženu. Je li slijep? Mnogima sam se sviđala, zašto ne i njemu? Dodala sam drvo na vatru koja je veselo zapucketala. I ona mi se ruga? Promatrala sam Tragača. Crte lica su lijepe iako se oko usana nazirala neka gruba, oštra crta. Srednjeg je rasta, skladno građen. Ima široka ramena, uske bokove, izdužene bedrene mišiće. Ovako nepokretan i uspavan gubi nešto od svoje privlačnosti.
Onda sam shvatila, ono što ga čini lijepim i poželjnim je njegovo držanje, njegovo gipko kretanje koje mu daje dah opasnosti, to je njegov živi pogled u kojem se ogleda svaka promjena raspoloženja, to je onaj blagi ironični osmijeh, to je njegov taman, melodiozan muški glas.
Legla sam uz Tragača i istog trenutka zaspala.

4 komentara za "Putovanje (peti nastavak)"

 1. songfordead
  10/03/2013 at 9:23 am Permalink

  njegovo gipko kretanje koje mu daje dah opasnosti, to je njegov živi pogled u kojem se ogleda svaka promjena raspoloženja

  lijepo tara
  pozdrav
  sfd

 2. dragica meyer
  10/03/2013 at 11:15 am Permalink

  O pa on je idealan tip, san vecina zena!!! Hehehehe .-)
  Pozdrav Tara

 3. Marko Grubesic
  10/03/2013 at 7:54 pm Permalink

  K’o da si mene opisala 🙂 Ma šalim se malo…možda mala sličnost sa mnom iz mlađih dana. Vrlo zanimljiva i napeta priča, danas sam si uzeo vremena i pročitao propuštene nastavke. Sve pohvale.
  Lijep pozdrav!

 4. Jim Corbet
  11/03/2013 at 11:06 am Permalink

  ma daj, mene je opisala 🙂 ali isto iz mlađih dana dok sam posjedovao gipkost i bio malo tanji u struku 🙂

  pozdrav Tara 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.