Ranjena

Bacit ću osjećaje na ulicu,
Neka se utope u lokvi kiše,
Onako kako ljudi odbace ranjenu pticu,
Neka se ne pojavljuju više.

Odreći ću se tebe,
Ako time spasim sebe.
Odagnat ovu plamenu bol,
Jer ti si na mojoj rani sol.

Poslat ću te u vjetar,
Zajedno sa uspomenama.
Nestati ćeš u zrak bistar.
Među nebeskim stijenama.

7 komentara za "Ranjena"

 1. Tatyana
  20/11/2016 at 8:17 am Permalink

  Poštovana Ketyos, razumijem kako ne znate (i ne morate) tko je Mika Antić kad se u vašim pjesmama slučajno pronađu njegovi stihovi. U ovoj Vašoj pjesmi stih “neka se ne pojavljuju više” jako je sličan stihu “nek ne sanjam više” u pjesmi koju sam tek nedavno objavila pod naslovom “Cipela od stakla” ovo nije prvi put da u vašim pjesama pronađem svoje stihove u kojoj je izmijena samo riječ, kako se ne bi bila povrijeđena neka od autorskih prava, ali ne treba se zaboraviti i na ona moralna i ljudska kad stvaramo pišemo poeziju. Svima se može desiti da nam u uho uđe stih koji nije naš, ali pisati poeziju i uređivati pjesme iz tuđih misli i literarnih uradaka ne dokazuju pjesnikovu autentičnost. Kako će ovaj portal zajedno s pjesnicima zadržati svoju autentičnost ako budemo prepisivali jedni od drugih… pjesme će biti uniformirane, uhu ne interesantne, iako je danas sve stvar stila kojim se piše, nešto je i u samoj originalnosti stiha pa tko i pjesnika! Lijep pozdrav!

 2. KetyOs
  20/11/2016 at 2:20 pm Permalink

  Draga Tatyana,nisam čitala Vaše stihove,a ni stihove Mike Antića. Zaista ne znam tko je to. Vaš diskretan napad je bez razloga,jer mi,nakon 20 godina pisanja,nikad nije palo na pamet prepisivati. Pišem kako dođe inspiracija. Ako nemam riječi na duši,ni ne pišem. Poezija se ne forsira. Stoga,neću se ispričavati,jer nemam za što.

 3. Tatyana
  20/11/2016 at 4:09 pm Permalink

  Poštovana KetyOs, posebnost portala Očaravanje i što ga čini drugačijim upravo je u čitanju poezije i proznih uradaka drugih autora portala i iznošenje osobnog doživljaja pjesme.
  Stihovi pisani vlastitom dušom nikad se ne zaboravljaju koliko god pjesama bilo napisano, uvijek zazvone u uhu.
  Isprika i nije potrebna jer se vidi iz priloženog, a ne želim ulaziti u arhivu kako bih potkrijepila što je u prethodnom komentaru napisano. Želim Vam puno lijepih pjesama i nadahnuća. Lijep pozdrav!

 4. KetyOs
  20/11/2016 at 4:35 pm Permalink

  Konkretno Vaše pjesme nisam čitala. Ako Vas to vrijeđa,žao mi je. Rekla sam već prije i opet ću,ne forsiram pisanje. A pogotovo mi ne pada na pamet prepisivat,niti od poznatih,niti nepoznatih pisaca. Moje pjesme su iz moje duše,kao Vaše iz Vaše duše. Ako smatrate da se podudaraju,možda imamo slična razmišljanja. Pjesnik sam,i ponosna sam na to. Prije bih se odrekla te svoje ljubavi nego kopirala tuđe pjesme. LP.

 5. Tatyana
  20/11/2016 at 5:03 pm Permalink

  Razumijem Vas, i cijenim Vašu iskrenost, ne vrijeđa me što ne čitate moje pjesme, a ni poznatih pjesnika, to je vaš osobni izbor! Lijep pozdrav!

 6. nevenka
  22/11/2016 at 11:36 am Permalink

  ako se tu radi o jednom stihu koji je sličan, mislim da je ova diskusija bila nepotrebna
  Pozdrav

 7. KetyOs
  22/11/2016 at 2:45 pm Permalink

  Cijenim svakog od vas ovdje. Ne poznajem vas osobno, ali ste bitni. I svako napadanje zbog nekakve nasumične sličnosti stihova je zaista,kad se moram tako izraziti, glupo.

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.