Sjećaš li se Nataly?

Ovaj tekst pri čitanju gledajte kroz prizmu sreće i sretnog
sjećanja, kao da govorim osobi koja sjedi pored mene,
a nikako kao tugu, jer mogla bi ostaviti takav dojam
bez ovog uputstva.

Sjećaš li se Nataly našeg prvog susreta, dodira, poljupca? Tamo na Tomislavcu, bio je sunčan dan jedne siječanjske zime.  Čekao sam te to jutro omotan čežnjom. Vlak je kasnio desetak minuta. Sjećaš li se čekanja mene na klupi ispred umjetničkog paviljona i kako si drhtala, ali ne od zime? I kakve ti je srce bilo boje kada sam te zagrlio s leđa, ah, taj zagrljaj koji ću ja pamtiti zauvijek, sjećaš li se Nataly? A tek poljubac. Mislio sam da je klupa na oblaku snova. A ti Nataly, sjećaš li se ti stapanja usana u jedinstvo savršenosti? Pamtiš li korake kroz moj grad i liči li na tvoje Oslo, Nataly? Osjećaš li još miris ruže koju sam ti poklonio ispred Dolca, kod bake Vesne i poglede ljudi dok si iz Maduševca vadila pjesmu, koju sam napisao tebi, moja draga Nataly? Čekao sam te u paviljonu na Zrinjevcu i drhtao sam Nataly, priznajem. Sjećaš li se pjesme i kako smo zajedno pjevali? Sjećaš li se mojih očiju punih suza, moje zbunjenosti i kako si me primila ispod ruke dok smo hodali preko Dolca, prema Opatovini, i našeg prvog pića? Koji si čaj pila, sjećaš li se Nataly? Sjećaš li se putovanja do stana u kojem sam ti poklonio ljubav, gužve u tramvaju, bezbroj poljubaca s kojima sam te pokrio te prve večeri i kako su se pleli moji prsti u tvojoj plavoj kosi? Sjećaš li se zavjeta koje smo izmjenili te večeri i nosiš li još uvijek prsten od srebra Nataly, koji sam čuvao za tebe godinama, godinama Nataly? A tek čitanja poezije u kupki uz vino, kako ti je tada bilo Nataly, sjećaš li se? Sjećaš li se sljedećeg dana i jutra poezije i pjesme koju sam posvetio tebi? A obećanja u katedrali prije ručka u malom simpatičnom talijanskom restoranu, sjećaš li se Nataly kako se zvao? Nataly, sjećaš li se svih dodira, poljubaca i suza? Sjećaš li se jutra kada si mi morala reći zbogom, kada te pruga odnijela od mene i moga Zagreba, sjećaš li se moje tuge, mojih slapova suza toga jutra i jecaja mojih Nataly? Sjećaš li se svega Nataly?

5 komentara za "Sjećaš li se Nataly?"

 1. sumiko
  22/11/2012 at 12:58 pm Permalink

  …Mislio sam da je klupa na oblaku snova….

  pozdrav

 2. sumiko
  22/11/2012 at 1:00 pm Permalink
 3. Marija
  22/11/2012 at 1:24 pm Permalink

  -slijedećeg dana = sljedećeg( ima drugo značenje od slijedećeg)
  -poljupaca i suza= poljubaca
  Zgodno mi je to uputstvo za uporabu. 🙂
  Lirski tekst koji ima detalja koji mu daju autentičnost proživljenog. Pozdrav Kristiane 🙂

 4. Iluzija
  22/11/2012 at 6:40 pm Permalink

  bez obzira na uputstva, tekst je sjetan i mozda je sretno sjecanje, ali sitna tuga za proslim danim, proslim strastima uvijek je tu, skriva se 🙂

  pozdrav 🙂

 5. marissa
  22/11/2012 at 7:21 pm Permalink

  Kod mene je i bez opaske pjesma ostavila osjećaj sreće, zaustavljeno vrijeme prekrasnog trenutka. Pjesma ima miris francuskih šansona koje obaraju..
  Srdačan pozdrav Kristiane!

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.