smiješni poeta 17

još jedna promocija prošla

na nju mnoga djeca došla

zbirke svoje dijeli

jer kupiti ne bi htjeli

 

mislila sam da je faca

dok jednog dana

kad sam došla s placa

ne pročitah i sama

 

nije to poet-dama

to je stiho-slama

8 komentara za "smiješni poeta 17"

 1. Iluzija
  20/05/2013 at 9:31 pm Permalink

  ostra Ene, ostra 🙂

 2. mirko1
  20/05/2013 at 9:50 pm Permalink

  Dopada mi se. Lijepo je i jednostavno.

  (Oprosti, ali izbriši zarez u četvrtom redu u kom je i riječ htijeli umjesto htjeli. Shvati ovo kao želiš. Ja želim naglasiti da je dobronamjerno.).

  POZDRAV !

 3. Consequence
  21/05/2013 at 6:03 am Permalink

  zbirke svoje dijeli
  jer kupiti ne bi htjeli
  Ovo je pomalo i žalosno.

  nije to poet-dama
  to je stiho-slama
  Često smo u zabludama, dok malo ne zagrebemo ispod sjajne površine.

 4. Marko Grubesic
  21/05/2013 at 6:27 am Permalink

  Uh što žene znaju biti zajedljive 🙂 Da nije riječ o istoj osobi kao u postu ispod? Pouka koja bi se mogla izvući iz tvoga teksta; ne sudi o nekome dok ga dobro ne upoznaš!
  Lijep pozdrav!

 5. ENEDIEL
  21/05/2013 at 8:59 am Permalink

  nije o nikome sa portala .

 6. mirko1
  21/05/2013 at 12:25 pm Permalink

  – Hvala Mirko. Imaš pravo, ljepše je da pjesma bude umivena, čista od bilo kakvih interpunkcija, a pogotovo na konkretnom mjestu na kom sam je, jer sam samouvjerena, ipak ostavila. Aha ha ha ha ha…

  – Što se mene tiče Ene, neka stoji i upitnik, i kamen, i otok, i orao, i struk geranijuma, i Tokio sa svim predgrađima umjesto onoga što je na tom mjestu najpravilnije, a to su tri točkice. Međutim, naviknut na ljepotu gramatički, pravopisno, a tu i tamo i stilski “dotjeranih” tekstova, ovaj put sam sa pozicije dobre namjere htio uz tvoju pomoć iz teksta pjesme skloniti samo ono što strši. I to je sve.

  – Bio ti ili ne bio dobronamjeran, ja to nisam prihvatila.

  – Ljudi u mnogo čemu imaju pravo na neprihvatanje nečijeg mišljenja i u mnogo segmenata imaju pravo na svoje mišljenje, no ovdje se ne radi o mišljenju, već o nečem što se mora poštivati, nešto što sliči na činjenicu da su 2+2=4, jer ne može biti 19.
  Sad kad sam te zamorio reći ćeš: j . . o zarez, a i ja bih to mogao reći. Čitajući, npr. veliku V. Parun u njezinu snažnom tekstu, u erupciji emocije, takav interpunkcijski znak (mada ga naravno kod nje nema gdje ne treba) se i ne vidi, zatamni ga, umanji mu značenje snaga duha.
  Pristojnost mi govori da se ovdje zaustavim. A to je zaustavljanje za sva vremena kad je u pitanju čitanje tvojih pjesama, osim ako na ovo kao kolegi od pera ništa ne odgovoriš.

 7. ENEDIEL
  21/05/2013 at 2:13 pm Permalink

  zarez sam bila stavila da dok se čita ,tu zastane, aali kad Vam toliko bode oči, maknula sam, ili možda da cijelu pjesmu maknem …
  ispričavam se svima kojima je zasmetalo,ja sebe ne smatram nekom facom, tek sam netko tko voli poeziju koja je pisana dušom.pozdrav

 8. mirko1
  21/05/2013 at 4:20 pm Permalink

  Za tvoju informaciju ja sam samo ona faca koju je moja majka rodila i koju je odgajala veoma cijenjena i čestita obitelj. Neki su je krugovi u Zagrebu smatrali svetom. Ali ne bih dalje o tome da me se ne bi krivo shvatilo. Toliko o faci. O pravopisu i gramatici ne bih jer o tome su mnogo rekli moji i drugi uvaženi profesori koji su u svom poslu bili eksperti. Ne vjerujem da ćeš se i na njih okomiti.Toliko o tvojim greškama. A sada o mojim, također greškama, zapravo samo o jednoj grešci, a ta me počela načinjati kad sam upoznavši veše veličanstvo na portalu napravio KRIVI KORAK ukazavši ti da je jedan plus jedan dva u vrijeme kad sam se nadao da možeš biti draga kolegica kao što su i sve ostale na ovom portalu !!!
  Što se tiče skidanja pjesme, ne odlučujem ja o tome, jer ja ne znam što je poezija a zamišljam se velikim meštrom na tom polju jer sam, po tebi neizgrađena ličnost (drugim si riječima to rekla tu u svom javljanju). Hvala, ali o mom moralnom i svim drugim profilima, ipak neka govore pozvani za to, a to znači STRUČNJACI U SVOM POSLU.
  Želim ti ugodan i ovaj i sve naredne dane u kojima me više neće biti na tvom putu dok dušom stvaraš poeziju.
  P.S. Ispričavam se svim kolegicama i kolegama što sam ovih par riječi ovdje napisao. Smatram da sasvim dobro znadete kako se nekada reakcija na podmukle i niske udarce jednostavno odmah mora desiti, te da se ne bira ni mjesto ni vrijeme.
  SVIMA UGODAN I KREATIVAN DAN OD SRCA ŽELI
  mirko !

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.