stigla je tiskana knjiga “Prepoznati ljubav” Mira Jungić

 

Iz tiskare je stigla prekrasna tiskana 3. zbirka poezije

“PREPOZNATI LJUBAV” koju je napisala pjesnikinja MIRA JUNGIĆ

 

i koju sam kompletno obradila i pripremila za tisak i napisala recenziju.

 

Tisak: ISPIS d.o.o., Medjimurska 21, 10000 Zagreb

Čestitam autorici gđi Miri Jungić na prekrasnoj zbirci poezije!

OSVRT NA KNJIGU „PREPOZNATI LJUBAV“ – MIRA JUNGIĆ

„Prepoznati ljubav“ je 3. zbirka poezije koju je napisala pjesnikinja Mira Jungić. Možemo li „Prepoznati ljubav“ onda kad se ona pojavi u svojoj uzvišenosti ili je samo površno preletimo našim zaposlenim pogledom i neispunjenim srcem?

Ovim stihovima Mira je čitateljima iznijela dio svoje duše prepoznavajući ljubav u svakom dahu svog života i otkrivajući što je, u stvari, njegova ljepota. Zbog poznatog osjećaja istinske ljubavi ostavši prerano bez svog supruga i životne ljubavi, Mira pokušava prepoznati oko sebe ljubav u svijetu u kojem takve ljubavi ima sve manje.

Bilo kada u bilo koje vrijeme osjetimo titraj koji probudi život u nama, a kad titraj priđe bliže srcu i kad osjetimo preskočene ritmove, a mali su poput mrava, oni čekaju skromno, da dođu na red. Pamtimo li te prve titraje, komuniciramo li s njima? Ne znam i ne sjećam se više kako izgledaju, kako djeluju, kakve poruke nosi, ali znam da će se sjećanje na njih vratiti.

O tome Mira piše svojim lijepim stihovima: drhtaj ljubavi, drhtaj srca, drhtaj duše, a tada kad duša zadrhti i ocean se uznemiri, nebo se naoblači i Zemlja u dubini osjeti taj vječni nemir ljudskog srca obuzetog ljubavlju.

Vodilja života nam je ljubav koja se splete oko nas pa se kao bršljan penje uz drvo života i obuzima čovjeka želeći ga probuditi i navesti da otvori srce koje je zaokupljeno drugim nepotrebnim stvarima i ljudima.

Znam da je svatko od nas osjetio taj drhtaj srca i duše kad se dvije ruke spletu pa se i misli prepliću, dok se srce otvara u svojoj delikatnosti, ranjivosti i finoći. Ta finoća i ranjivost mnoge je zatvorila u njihove imaginarne krletke, ali srce je uvijek ljubavi otvoreno, jer je ono zbog ljubavi i stvoreno.

Ovu lijepu zbirku poezije „Prepoznati ljubav“ Mire Jungić od srca preporučujem čitateljima da je uzmu u ruke i – zadrhte od ljepote ispisanog.

Jadranka Varga pjesnikinja
Zagreb, 02.08.2022.

 

 

„PREPOZNATI LJUBAV“ MIRE JUNGIĆ

Mira Jungić pjesnikinja je ljubavi, ljubav je njezina neiscrpna inspiracija. Emocije koje se vežu uz ljubavni odnos muškarca i žene su višeslojne, od zanosa, strasti, čežnje pa do bola. O svim tim registrima u svojim pjesmama piše autorica. Piše hiperbolički, metaforički, često kroz retorička pitanja, povezujući atmosferu vanjskog i unutarnjeg svijeta koji se prožimaju. Ljubav koja guši, bez koje se ne može, odsutnost voljenog, samoća, sve to Mira Jungić opisuje poetski. Ljubav koja prožima dva bića temelj je života i pisanja, snatrenje je okidač za kreaciju, a poneki ironični obrat kojim depatetizira pjesme, dobrodošao je za ravnotežu između romantičnog i realno životnog. Kao jednodnevni leptiri, strasti nastaju i brzo se gase, tamne, ali ostaju nakon svega pjesme o ljubavi. Ljubav je sve to, svijet nije ljubav, jer ljubav se odvija u biću žene koja se predaje voljenom bez zadrške, pjeva mu i trubadurski posvećuje poeziju. U tom je smislu Mira Jungić kao trubadurka kojoj je namijenjeno da piše ljubavnu poeziju koju danas mnogi od straha, srama ili nedovoljno hrabrosti ne usuđuju se pisati. Na kraju, čitatajte poeziju Mire Jungić, jer će vas nadahnuti pozitivnim emocijama te posebnim ritmom u koji su umetnute pjesničke slike i sintagme u slavu te iste Ljubavi.

Darija Žilić, prof.

4 komentara za "stigla je tiskana knjiga “Prepoznati ljubav” Mira Jungić"

 1. ShadowOfSoul
  18/08/2022 at 2:04 pm Permalink

  čestitam dragoj Miri Jungić, pjesnikinji, na izdanju njene 3. samostalne zbirke poezije “PREPOZNATI LJUBAV”

 2. Marija
  18/08/2022 at 4:09 pm Permalink

  Čestitam! 🙂

 3. Spome
  20/08/2022 at 10:45 am Permalink

  Cestitam poetesama , jednoj na pisanju , a drugoj na obradi , i ostvarenju Mirinog sna !

 4. katarinab
  20/08/2022 at 2:30 pm Permalink

  I moje čestitke ovom uspješnom timu! 🙂 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.