Šumar ( 73. nastavak )

Kada i otkuda su došli prvi Stvaraoci, nije nam poznato. – govorio je Izvor, učeći nas. Znamo da je to bilo vrijeme prije samog početka , kada svemir još nije postojao, a tama i ništavilo bili su jedina stvarnost. Iz posvemašnjeg nepostojanja, a prije postanka svemira, niotkuda se pojavila inteligentna svijest koja je proširila svoju prisutnost kroz prostor. Zvala se Potencijal.

Vrijeme nastanka tog neizmjerno velikog polja Potencijala, približno je tako daleko od početka stvaranja svemira, kao što je on daleko od današnjeg dana. Potencijal je eonima egzistirao uspavan u tišini. Osluškivao je sebe i prazninu koja ga je okruživala poput kukuljice. U tom vremenu hibernacije, Potencijal je duhovno rastao i snažio. Stvarao je svoje snove, osmišljavao vlastite želje, a kada je osjetio  da mu je  snaga dostigla stupanj na kojem može svjesnošću ispuniti prostor oko sebe, i tako stvoriti svemir, započeo je pravo djelovanje.

Njegova neizmjerna inteligencija pružila mu je moć kojom je postizao sve što je poželio. Ona se u njegovom polju stvarala i razvijala beskonačno dugo vremena. Okružen nepostojanjem, Potencijal je shvatio da mora znatno proširiti sadržaj samog sebe. Jedino na taj  način bi se jedan dio mogućnosti koje posjeduje, mogle realizirati. Krajnji cilj je bio pretvoriti jedan dio Potencijala u ostvarenje, u Kreaciju. Kreaciju bi bila remek djelo i dokaz njegove nadmoćne inteligencije. Ona je u svojoj raznolikosti sadržavala život, sposobnost razmnožavanja i širenja, kako kroz prostor, tako i kroz vrijeme. A najveća vrijednost Kreacije bila bi svjesnost i duhovna energija koja bi se uvijek obnavljala, vraćala Potencijalu i tako ga hranila i snažila za daljnje stvaralačke projekte.

Njegov prvi korak bio je pretvaranje jednog dijela mogućnosti Potencijala u energetsko polje, koje bi preuzelo stvaralačke mogućnosti Potencijala. Jedinstveno polje imalo je zadatak vremenom postati organizator i izvršitelj sadržaja unutar Potencijala. U početku je energetsko polje predstavljalo samo njegov mali dio, da bi evolucijom počelo stvarati vlastite razvojne putove.

Stvorivši Jedinstveno polje završio je potencijalni period i započeo stvaralački. Od tog vremena dobi novo ime, Stvaralac. Od tada započeše sva stvaranja. Početak stvaranja svemira predstavljao je, dakle, stvaranje Jedinstvenog polja. Dajući sve moći i mogućnosti Jedinstvenom polju, Stvaralac je osigurao enormnu, sveobuhvatnu  energiju. U prvo su vrijeme nastale energije koje su predstavljale začetke velikih energetskih kompleksa i zapravo bile embriji velikih energija. Bila je to zamisao sadržaja ili kostura svemira. Razvoj energije se odvijao relativno brzo zahvaljujući super inteligenciji i moćnoj stvaralačkoj svijesti.

 Sada je trebalo iznaći način kako neraskidivo povezati energiju i životvorno stvaranje. Kako iz svega toga stvoriti život. Tako je Jedinstveno polje otkrilo Riječ. U njoj je bila sadržana snaga skrivena u mnoštvu niti koje su bile potrebne u neraskidivom sažimanju. One su tvorile misaonu i stvaralačku cjelinu.  Riječ je svoju stvarnost mogla iskazati samo kada je bila istinski upletena u energiju Plana. Tako je nastala prva Pjesma Stvaranja. Kroz nju je Stvaralac životom ispunio prostor prvog svemira.

nastaviti će se

Jedan komentar za "Šumar ( 73. nastavak )"

  1. Marija
    02/08/2017 at 9:24 pm Permalink

    Tako jasno, filozofski prihvatljivo,fizikalno moguće. Odlično pišeš, Gabrijele!:)

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.