Tвојот глас

Јас сум мала честица
со светлината влегувам
во кубето на црквата
го слушам твојот глас
преку ѕидови
преку планини
преку граници
имам една причина за славење
и сто други за непребол
го слушам твојот глас со векови
те знам со години
а во мене се раѓа
ехо на нетрпеливост.

Jedan komentar za "Tвојот глас"

  1. Marija
    Marija
    04/03/2020 at 8:06 am Permalink

    Moćan je glas koji ispunjava male čestice:)

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.