“Trag zapisan u vjetru” – Emilija Dević … tiskana knjiga

Danas mi je stigla tiskana knjiga “TRAG ZAPISAN U VJETRU” koju je napisala moja prijateljica pjesnikinja EMILIJA DEVIĆ, a koju sam pripremila za digitalnu objavu na portalu 

https://digitalne-knjige.com/ 

Knjigu je obradio gsp. Nenad Grbac.

ISBN broj: 978-953-354-194-5

https://www.digitalne-knjige.com/devic6.php

RIJEČ AUTORICE

Ovo je moja osma zbirka i što reći? Sanjala sam noćas, da sam porodila malo dijete, to malo dijete živi u svakom od vas i ako ga zanemarite, ono se javlja u vašim snovima kao što sam ga ja nedavno sanjala.

Ako zanemarite dar i kreativnost, ako zanemarite svoje poslanje, vi pomalo umirete, a da niste toga svjesni. Vaša je duša stvorena, da se uspinje ka visinama po zlatnim ljestvama koje drže vaši anđeli čuvari i koji vam svakog dana ostavljaju znakove na putu kojim idete.

Može to biti bijelo pero koje pronalazite na čudnim mjestima, može to biti slatki miris u godišnje doba kad cvijeće ne miriše, može to biti živa voda koju sam jednom pronašla na nemogućem mjestu, sat na ruci koji pokazuje točno vrijeme, a zapravo ga u tom trenutku nemate, već ste ga negdje odložili i zagubili.

Sve nabrojano se meni dogodilo, a ja sam stajala u čudu, jer tada još nisam znala kako je to neki znak, dok sada znam i to sigurno znam, da je moj anđeo uz mene i nikad nije daleko i daje mi riječi, stih po stih koje ja samo zapisujem rukom otežalom i glavom punom slika što se sliježu u mene kao krila ptica, bijelih ptica u jatu.

Onda dođu snovi, dođe bijeli konj iz mog sna i ja ga privežem uz bor, u tom snu u moje dvorište, a moja majka, moj anđeo, ostaje nedaleko na putu kojim smo zajedno došle i maše mi na pozdrav!

Zahvaljujem ljudima oko sebe, zahvaljujem svojoj obitelji što i kad nisu stajali uz mene, znali su uputiti riječi kritike, iskrenosti, .da napišem nešto bolje i dali mi podstrek svojom molitvom i toplom riječi.

Moji prijatelji pjesnici, sanjari sa kojima dijelim svoje misli i osjećaje, hvala vam, neću vas nabrajati, imam vas mnogo, a vi znate koji ste.

Moja prijateljica Jadranka Varga koja je blizu i kad je daleko i koja piše, ispravlja i što god je zamolim i koja me podupire veliko hvala!

I na kraju, ali najvažnije, hvala dragom Bogu što mi je podario taj dar, da ga mogu podijeliti sa svima vama!

Emiija Dević,
pjesnikinja

ZAROBLJENA ŠUTNJOM – Emilija Dević

zarobljena šutnjom
u meni riječi ječe
nošene slutnjom

šarene laži dreče
prevrćem boje
slažem palete
to u meni vrišti dijete

umiru oči sanjara
a meni se tako
razara i stvara
toče se pehari duše
na plodna polja želja
a u srcu dašak tuge
za neka buduća veselja
zarobljena šutnjom

na oblake ću bijele leći
nevidljiva oku
u bijele tišine prijeći

2 komentara za "“Trag zapisan u vjetru” – Emilija Dević … tiskana knjiga"

  1. ShadowOfSoul
    12/10/2022 at 3:27 pm Permalink

    draga Emili, želim ti još puno prekrasnih zbirk ipoezije i čestitam na ovoj prelijepoj knjizi “TRAGOVI ZAPISANI U VJETRU”

  2. julija
    13/10/2022 at 5:01 am Permalink

    Čestitam! 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.