Utvrda iluzije

Između nedorečenosti i beskraja nade, na opustošenom teritoriju čežnje, podigla sam utvrdu iluzije. Svojom maštovitošću gradila sam odaje unutar kojih se krećem vječno zanesena i polunaga. Razgolićena pred utvarama mojih sanja. Noćima iskradala sam se iz tople postelje i lutala hodnicima strastvene fantazije. Ovdje sam te susretala u zamračenim kutevima, na tronu mojih maštarija i u vrtu rascvjetalih potreba. Nestvarno sam te željela. U zatočeništvu.

Utvrda i danas opstala je iako sam oslobođena. Napustila sam sebe, izvan dosega tvojih površnih želja. Promatram te budna i svjesna kako se krećeš sam tim odajama koje tajnu čuvaju. U zidovima tišine jedna ljubav ugasla je i živi povremeno u sjećanju. Nismo znali ili nismo željeli podariti joj vrisak, upaliti bezbroj svijeća čiji plamen tinja za nas i razmaknuti teške zavjese prividnosti da svjetlo obasja naga nam tijela u naručju stvarnosti.

Iluzija nije dovoljna da osjetim koliko sam živa, krvava i prokleta. Na policama što dosežu do stropa, ostavila sam svoja mnoga nedovršena djela i tinta se osušila, a pero izlomljeno je – više ti se ne nadam. U kutu mračne prostorije moje boli, ostavila sam jedan prašnjav stol i stolicu visokog naslona bez obrisa svojih sjena. Odajama više ne prolazim bosa, niti sam uramljena u nepostojećim slikama, zakucana u stamenim zidovima neostvarenih fantazija.

*
Silence

11 komentara za "Utvrda iluzije"

 1. julija
  27/03/2012 at 7:01 am Permalink

  Ovo je pjesma-priča. Priča o jednoj čežnji, jednoj strasti koja je trajala, ostavila traga i čije se iluzije teško riješiti. Cijela priča je slika, a slika je osnovna značajka erotske poezije. Perlina slika je živa, dinamična, filmska. Boje su ugasle, hodnicima njezine mašte kreću se sjenke ljubavnika koji su nekada izgarali buktinjom strasti, a sada broje neka sjećanja koja donese samotna noć, neispunjena čežnja i vrelina kože “na opustošenom teritoriju čežnje”. 🙂

 2. blueperlaa
  27/03/2012 at 9:00 am Permalink

  Marija, hvala ti. Zaista je dobar osjećaj pročitati kako doživljavaš moje ispisane misli i kuda te sve vode … jer tako imam dojam da ovo nisu samo prazna slova na zaslonu monitora. Uživaj u danu !

  Veliki pozdrav svim ljubiteljima pisane riječi 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=9dTE98Ws7gk

 3. faiza
  27/03/2012 at 11:35 am Permalink

  ovo je fantastičnooooo…da ti nisi došla iz neke druge dimenzije Perlo
  sreća po mene pa me ove riječi osvajaju i imam izgovor same sbe da sjedim,zapalim cigaretu i odeeem
  hvala Perlo na ovom ugođaju koje napraviše tvoje misli♥♥♥

 4. dinko1941
  27/03/2012 at 11:43 am Permalink

  Nisam ni sumnjao u divan tvoj izričaj riječi i smisao za ljepotom slika koje nas podaruješ u svojim pjesmama. Istog sam mišljenja kao što je Julija u svom komentaru navela, živa slika pjesničke duše. Osmjeh ti šaljem 🙂

 5. songfordead
  27/03/2012 at 5:07 pm Permalink

  pozdrav perlita
  kao da tvoja ljubav ima novi obris, žene slobodne, koja jutrom razmišlja o obilnom doručku, ne čezne za strasti koja se sakrila iza prašnjavih sjećanja, korača kao i prije ali s tom razlikom da joj je stvarnost i današnji dan pružaju veće utočište od jedne ”zaboravljene priča”

  puno pozdrava perlita
  SFD

 6. shadea
  27/03/2012 at 6:22 pm Permalink

  Draga Perla, nikada ali stvarno nikada (po mom mišljenju) tvoji tekstovi neće biti prazna slova na zaslonu monitora…ili na papiru,svejedno!Prazna slova su ona u kojima nema ni mašte ni osjećaja ni osobnosti!A tvoja definitivno nisu takva!Tvoja sadrže i prvo i drugo i treće navedeno!
  I ovo je još jedan uradak u kojem čitatelja kao čarolijom vodiš u svoj poseban svijet posebnih misli i posebnih doživljaja i osjećaja!Prelijepo to radiš!
  Neka ti je veče posuto slovima blještavih boja tvoje mašte! Šaljem to osmjeh od ♥! 🙂

 7. stefi
  27/03/2012 at 9:15 pm Permalink

  Još jedan savršen film Blu .Očaravajuće.

 8. blueperlaa
  28/03/2012 at 3:58 am Permalink

  @Faiza, kao što sam davno rekla kroz pisanu riječ otkrivam drugu dimenziju svoje osobnosti i vjerujem da svi mi koji pišemo to činimo. Drago mi je da kroz ova slova možeš malo ‘odlutati’ i znaš da me veseli što ti se sviđa. Cijenim.

  Imaj lijep dan draga Ženo !

  @Dinko1941, ispunjena sam kada osjetim da moje riječi kroz slike koje pokušavam stvoriti, pronalaze put do čitatelja. Hvala Vam od srca na posvećenoj pažnji. Ugodan dan želim.

  @SFD, jako lijepo si ovo opisao i gotovo kreirao nastavak neke nove priče 🙂 Hvala što si tu i čitamo se … lol

  Budi dobro !

  @Draga Shadea, znaš onaj trenutak kada nešto pročitamo i ne osjetimo ništa ? Nadam se da moje riječi nikada neće u čitatelju tako odjeknuti jer tada će možda biti trenutak da se ostavim pisanja a toliko volim ovaj svijet i toliko mi je značajan u životu … Hvala ti na podršci i ne slutiš možda koliko mi je lijepo čuti ‘lijepu riječ’.

  Imaj lijep dan draga Ženo !

  @Štefi, hvala Vam i svako dobro želim !

 9. newenka
  28/03/2012 at 7:49 am Permalink

  Uživala 🙂

 10. Jim Corbet
  28/03/2012 at 9:39 am Permalink

  Predivno Perla, volim te čitati, pozdrav!

 11. blueperlaa
  28/03/2012 at 6:23 pm Permalink

  @Newe, Jim … hvala vam na pažnji … vi ste moja družina 🙂
  Čitamo se … lol

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.