Vidi pudlice

U buducem zivotu , tu na Zemlji , zelim  biti dresirana pudlica , i to u veeelikoj kuci  clana drustva za zastitu zivotinja!! Kako bih samo tad uzivala . Srecu  bih imala samo sto zivim  svoj -zivot bez osjecaja.

O..kako bila bih razigrana zivotinja, svi clanovi kucanstva bi me obozavali .Kupovali bi mi igracke na bodlje i pasiju hranu sa raznim zacinima . Osjecam samo, da tu  zivotinjski radost  pruzam  mojim gazdama, ljudima.Samo bih cekala da mi se jelo prinesu da uzivam u njemu! Meni . Psu -gurmanu.Uzivala bih u zivotu do maksimuma jer ne bi me vezali , mene pudlicu za uzicu . Bila bih dresirana na poslusnost i svi bi mi se, tako krasnoj , sa roza masnicom, divili.  Cak moju kaku ; poslije nuzde , bi stavljali u plasticne kesice- kao da ne plivaju oceanima tone nepotrebne , bacene plastike..

Jbg , kao da i sada nisam dresirana zena , dresura od roditelja, dresura u skolama, dresure u ljubavi, razmnozavanju..dresirao me zivot sa pravilima u regulama, zakonima…Kad sam pokusavala se oteti “dresuri” posmatrali ste me kao vanzemaljca a sad kad ste me “pripitomili” gledate me sa samiloscu kao da  suosjecate sa mnom i ja vam ; kao vjerujem ..

Ovaj zivot  , koji zivim , ne zelim  jednoj zivotinji…ni pudlicama na uzicama.

Djelic nove knjige !

3 komentara za "Vidi pudlice"

 1. ENEDIEL
  ENEDIEL
  02/12/2019 at 8:45 pm Permalink

  Ovo je živa istina, više se brinemo za pse, nego za ljude, lp

 2. Marija
  Marija
  02/12/2019 at 11:41 pm Permalink

  Čovjek se mora socijalizirati jer živi u društvu, ali mora zadržati svoju individualnost, svoj ljudski integritet.:)

 3. katarinab
  katarinab
  03/12/2019 at 7:39 pm Permalink

  Spome, zanimljiva proza. Slažem se s Marijinim mišljenjem da moramo zadržati svoju individualnost. Svjesna sam da sam žena i one neke “ženske” poslove koje radim lakše mi je kada si postavim u glavi da sam to željela, a ako ne želim imam još uvijek izbora. Pokušavaju me dresirati, ali ja po svome. I hvala Bogu da nisam pas, jer čini mi se da ga je čovjek pripitomio kako bi mogao dokazati svoju nadmoć, snagu.
  Lp! 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.