Zahvala uredništvu

Dugo nisam uzela vremena za procitati, zahvaliti se i napisati osvrt na zbornik – Nonsensna poezija i mudre kojestarije     i zahvaliti se urednistvu – Fioke na objavi iste !

Ja ne citam , normalno , poeziju ostalih pjesnika , ali ovaj put jesam  . Ne mogu se dovoljno nadiviti poeziji u Zbirci jer zaista je prvoklasna ! Uživala sam u kreativnosti i maštovitosti autora i ostala bez rijeci zbog navirucih osjecaja , dojmova i slika koje su se redale kao na filmskom platnu . Slike kao slike – razigrane , vesele  , zive  , sa odlicnim bojama  u svakoj od pjesama, a svaka od pjesama samostalno zivi svoj zivot kroz napisane slike  …to su dijelovi i djelici jedne divne zbirke  objavljene vrsnoga tria – prof . Marija Juracic , mag.edu.inf. Zoran Hercigonja i prof. Josip Ergovic.. Jaka imena u nasoj knjizevnosti , moram dodati. Postavljene slike predstavljaju takodjer kreativnost  , i sirine intelekta slikara karikatura …

Zbornik je podijeljen na dijelove , prvo  „Nonsens sadržajne mutacije“ gdje se naglašava otkačeni razvojni put na kojem Homo sapiens, preko Homo ludensa prelazi u Homo nonsens, a njegovo stvaralaštvo se preobražava u „Besmisao naglavačke“ dakle, u smisao.
Drugi dio zbornik nosi naziv „ Sjetva pomuzene logike ili iz malog mozga“ gdje se taru i isprepliću logika i besmisao…to je prevedeno na Njemacki – Poezija gluposti !

Knjiga ima vise dijelova sta je cini jos kvalitetnijom , boljim , pravim biserom nase knjizevnosti u Hrvatskoj i sire !!

Posebno se zahvaljujem , u ime zastupljenih pjesnika  , knjizevnika , putopisaca iz raznih pokrajina Njemacke . Poznata sam , nadam se  ;po  povezivanju i upoznavanju  pjesnika  , jer svijet je toliko sicusan  da se ne vise  ne postavljaju vjestacke  granice , mislim  granice u umjetnosti . Jer  svi smo mi smo samo  kolona  – ljudi sa osjetljivim , njeznim dusicama , kreativitetom , i intelektom.

Tu je samo mali djelic pjesme postovanog pjesnika , Aljose Djuguma ,koji se istice , po meni :

Kada se naspavam u inat gladi

Jao  svinjetini i cokoladi

Nema utjehe bez slatkog i mesa

nema ni poezije bez nonsensa .

Spomenka Krebs , clan Bloga

ps. nadam se da sam uspjela moje dojmove , ovaj put sa osjecajima , prikazati ! LP

 

2 komentara za "Zahvala uredništvu"

 1. Ljerka Varga
  Ljerka Varga
  26/03/2021 at 8:01 pm Permalink

  Bravo Spomenka…putovati će naši NONSESI,a živjeti će oni koji će preobrazbama postati smisao.
  No urednicima valja zahvaliti od srca
  na utrošenom vremenu, na koncepciji ZBORNIKA…odabiru pristiglih materijala. Veliki je to posao, ali bilo je vrijedno truda…
  HVALA!

 2. julija
  julija
  26/03/2021 at 8:05 pm Permalink

  Hvala, Krebs, na trudu i ostavljenoj impresiji!

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.