Kategorija > Ljubavna

Tamo prema jugu

Pročitaj cijelu poeziju

Патник

Ти си на стара адреса со нови луѓе не доаѓам да не разбудам контрасти и да не хранам сомнежи. Јас сум само уморен патник што ќе се струполи со желба за длабок и мирен сон. Моето патување е долго мојата адреса се менува и куферот ми е премал за твојот животен багаж.

Pročitaj cijelu poeziju

Сеќавање на една страст

Од една заборавена страст правам ронки за птиците што ќе летаат до границите на нашиот видокруг. Твојата слабост ја храни мојата гордост и собираш благодарност растурена на подот од еуфорија. Не сакам вино од неуспех не сакам сеќавање на болка ниту чад од рака која не допира оган. Барам само враќање во живот за една […]

Pročitaj cijelu poeziju

Носам дел од твојата судбина

Со звук на монети ја кршам тишината со нив може да се купи сиромаштија и ништо повеќе. Не продавам добрина на непознати не мислам на љубов што не постои. Таму каде живеам не минуваш често и не треба да се случи враќање напразно кога птиците одат на југ. Носам дел од твојата судбина со себе […]

Pročitaj cijelu poeziju

Овде сум, до тебе сум

Овде сум, до тебе сум не можеш да ме почувствуваш во дождот сум скриена во сегашноста заглавена пливам во денот а ти се расонуваш со лебедово езеро во безбоен живот овде сум, пред тебе сум а не можеш да ме видиш го пијам твоето кафе во него оставам душа нека ја распарчат оние на кои […]

Pročitaj cijelu poeziju

Tвојот глас

Јас сум мала честица со светлината влегувам во кубето на црквата го слушам твојот глас преку ѕидови преку планини преку граници имам една причина за славење и сто други за непребол го слушам твојот глас со векови те знам со години а во мене се раѓа ехо на нетрпеливост.

Pročitaj cijelu poeziju

Nebom ne prestaju snovi

Kada me ne bude obuhvatit će te moje ruke od tišine, proći kroz tvoje sjedine od mjesečine.

Pročitaj cijelu poeziju

Volim te

VOLIM TE Volim te Sa pola metra neba u oku Volim te Sa zvezdama probuđenim u kosi Volim te Pesmama koje nikad nisu pisane za tebe Volim te U mojoj maloj sobi ispod rebara Volim te Kada se smeješ na jeziku koji samo oktobar razume I ja I ja ponekad

Pročitaj cijelu poeziju

Labirint ljubavi

Zalutao je u labirint njenog srca I tu ostao zauvijek. Nikada mu nije dala Zlatno klupko, Nije mu dozvolila da izađe.

Pročitaj cijelu poeziju

Vjernost

Pročitaj cijelu poeziju

prev posts prev posts