Kategorija > Romantika

TI

 

Pročitaj cijelu poeziju

Pusti da te volim

Ne boj se mila Ionako je sve, odveć tvoje Duša se dušom obavila Razlile se od ašika boje

Pročitaj cijelu poeziju

San u Oku

kaorock.com

Pročitaj cijelu poeziju

. Piši sâm u mojoj vikendici, planinar mi Apolon kaže

Pročitaj cijelu poeziju

…prokletstvo jednog kucanja…

…ostane trag mirisa oko ruku ociju i prstiju …ne ostane ostalo a treba da je samo ono ostalo …bilo je lijepo jutro laka magla i svjeze sume lako kucanje po vratima i moje nesretno prisustvo toga jutra …vise nijesam iza tih vrata a i da jesam mozda bi samo vjetar nanio lak miris nestvarnog parfema […]

Pročitaj cijelu poeziju

трајно те губам

Трајно те губам засекогаш меѓу два значајни празника како што окото ја губи солзата како што облакот растерува сноп светлина додека ја прешкртувам својата изгубена младост додека се губам во непотребни персирања. Трајно те губам засекогаш ќе барам нови светови убави места и убави луѓе. Трајно те губам изгуби ме и ти мене на патот […]

Pročitaj cijelu poeziju

неважен

Неважен си како вистината обесена на закачалката како искреноста запечатена во плик како догорено кибритче што нема да распали топлина среде студ како лоша новинарска приказна што се заборава за миг неважен си, а секаде те има.

Pročitaj cijelu poeziju

слаба како силен ветер

  Слаба сум како силен ветер мојата удобност е во сеќавањата. Облаци во три бои тежат врз моите очи кога ти ја враќам назад љубовта испратена во погрешно време. Кога здодевните луѓе ќе си одат ќе заспијам на постела од скинати весници. Слаба сум како силен ветер под моите нозе згазени цвеќиња молат за помош.

Pročitaj cijelu poeziju

Šapat u vjetar

Pročitaj cijelu poeziju

име и прекар

Кога сум без тебе и парталите и свечените облеки без проблем можат да ме проголтаат мислејќи на тебе испарувам и го ширам својот круг на непријатели не разликувам бои откако те нема ние сме поразени луѓе не измисливме мерна единица за среќа ти беше мое име, а јас твој прекар ќе разбере само тој што […]

Pročitaj cijelu poeziju

prev posts