Kategorija > Pejzažna

Činkvina

More Tirkizno ,valovito. Pjeva,šumi, doziva. U snove mi dolazi- Nostalgija

Pročitaj cijelu poeziju

Posljednji Ples Leptira

  Iza ružnog oklopa Prekrasan se krije Jer mu odijelo Još nije suho Da se Suncu Samo jednom nasmije Oblači na sebe Šareno ruho I s dragom se tada Pod Suncem vrti U posljednjem plesu Prije smrti

Pročitaj cijelu poeziju

разочаран град

Од различни страни влегувам во својот град носејќи креативност во главата. Долго време ме немаше и огледалото на ѕидот ме заборави. Луѓето со моето име исчезнале реката пресушила, а децата се капат во внатрешност на лубеница, во мојот град населен со духови во мојот длабоко разочаран град.

Pročitaj cijelu poeziju

куршуми на совеста

Кон мене стрелаат куршумите од твојата непостоечка совест додека огномет од грмежи ги вознемирува луѓето на земјата и небото во височините. А куршумите од мојата совест ми велат: “бегај од погрешниот пат, не гледај во очите на ѓаволот, и чекај да се наредат коцките на среќата“. Куршумите на совеста вчера ги видов живи во кората […]

Pročitaj cijelu poeziju

почекај лето

Почекај лето почекај кај моите сандали од песок и сонце почекај ќе дојде есента со кочии од дожд за да отвори пат за зима за да го вдишам студениот воздух на декември да дојде куќна слава еден роденден и една Нова година почекај лето не оди си додека да разбудам змејови во неговите очи со […]

Pročitaj cijelu poeziju

Šafran

Šetala sam zamišljena parkom s mislima negdje u daljini;

Pročitaj cijelu poeziju

Špinaker

  Dva se vitra nad jedriljem tuku onaj stvarni i onaj kojeg nima špinaker mi probužale tice vanka  lito, a u meni zima.

Pročitaj cijelu poeziju

Činkvina

Sivilo Teško,tmurno Ostaje,kiši,dosađuje. Hvata me užasna fjaka- Naoblaka

Pročitaj cijelu poeziju

Morska idila

  Utihniše krikovi galebova Među bijelim oblacima Samo je jedan usamljeni cvrčak Gudio svoju pjesmu U granama zelenog bora Dok je maestral lagano Ljuljao malenu barku Poput bijele kolijevke Na modrom tepihu Noseći je u susret Rumenom praskozorju A ruzmarin je mirisao S:K:M šibenik.in

Pročitaj cijelu poeziju

добри и лоши мисли

Ќе направам мрежи од моите мисли, ќе ги фрлам на сите континенти, ќе ги преведам на сите јазици, ќе ги полевам како цвеќе во градина, со нив ќе допрам до тебе, со нив ќе влезам длабоко во себе, да се запознаам вистински, за сите лоши мисли прости ми, за сите добри мисли благослови ме.

Pročitaj cijelu poeziju

prev posts