Kategorija > Ljubavna

Zarobljena

 

Pročitaj cijelu poeziju

Šutnja

Pročitaj cijelu poeziju

Reci kako da kažem ti zbogom

Pročitaj cijelu poeziju

Izbor iz minijatura

AKO IKADA ako ikada poželiš otići neka to ne bude za kišnog dana neka to ne bude dok nebo plače ako ikada tvoje usne moje zaborave ako me ikada tvoje ruke ne požele neka to bude pod sunčanom zrakom  

Pročitaj cijelu poeziju

Tamo prema jugu

Pročitaj cijelu poeziju

Патник

Ти си на стара адреса со нови луѓе не доаѓам да не разбудам контрасти и да не хранам сомнежи. Јас сум само уморен патник што ќе се струполи со желба за длабок и мирен сон. Моето патување е долго мојата адреса се менува и куферот ми е премал за твојот животен багаж.

Pročitaj cijelu poeziju

Сеќавање на една страст

Од една заборавена страст правам ронки за птиците што ќе летаат до границите на нашиот видокруг. Твојата слабост ја храни мојата гордост и собираш благодарност растурена на подот од еуфорија. Не сакам вино од неуспех не сакам сеќавање на болка ниту чад од рака која не допира оган. Барам само враќање во живот за една […]

Pročitaj cijelu poeziju

Носам дел од твојата судбина

Со звук на монети ја кршам тишината со нив може да се купи сиромаштија и ништо повеќе. Не продавам добрина на непознати не мислам на љубов што не постои. Таму каде живеам не минуваш често и не треба да се случи враќање напразно кога птиците одат на југ. Носам дел од твојата судбина со себе […]

Pročitaj cijelu poeziju

Овде сум, до тебе сум

Овде сум, до тебе сум не можеш да ме почувствуваш во дождот сум скриена во сегашноста заглавена пливам во денот а ти се расонуваш со лебедово езеро во безбоен живот овде сум, пред тебе сум а не можеш да ме видиш го пијам твоето кафе во него оставам душа нека ја распарчат оние на кои […]

Pročitaj cijelu poeziju

Tвојот глас

Јас сум мала честица со светлината влегувам во кубето на црквата го слушам твојот глас преку ѕидови преку планини преку граници имам една причина за славење и сто други за непребол го слушам твојот глас со векови те знам со години а во мене се раѓа ехо на нетрпеливост.

Pročitaj cijelu poeziju

prev posts