Pitanja i odgovori

Portal Očaravanje počeo je radom u ožujku 2012. godine.

Dobro nam došli!

Poezija jest očaravanje, ona je čaroban svijet mašte i razmišljanja, poezija je otvaranje duše novim svjetovima.

Cilj portala je Internet poezija, odnosno on-line objavljivanje poezije svih autora koji vole i cijene riječ i koji nastoje riječima satkati ljepotu. Uredništvo Portala, sastavljeno od profesora književnosti, pjesnika i glazbenika, rado će vam pomoći u procjeni vrijednosti objavljenih tekstova i njihovom promoviranju. Želimo da Portal za objavu poezije Očaravanje postane ugodno mjesto druženja svih zaljubljenika u poeziju i poetsku riječ.

Korištenje Portala je potpuno besplatno.

Kako se uključiti u rad Portala?

Da biste mogli objavljivati svoje tekstove na Portalu trebate se registrirati valjanom E-mail adresom, upisati svoje korisničko ime i lozinku.

Nakon što ste se registrirali, možete objaviti svoje pjesme. Na objavu nemojte slati više od dvije pjesme u danu kako bi stručno tijelo moglo pjesme pregledati i ispraviti moguće pogreške.

Pravila ponašanja

Kako bi Portal za objavu poezije Očaravanje bio zaista ugodno mjesto za sve članove Portala, potrebno se je pridržavati sljedećih pravila:

  • Nije dozvoljeno objavljivanje sadržaja koji krše zakone Republike Hrvatske, sadržaje koji su uvredljivi, vulgarni, zlonamjerni i koji krše priznatu etiku civiliziranog svijeta.
  • Nije dozvoljeno lažno predstavljanje u ime neke pravne ili fizičke osobe.
  • Zabranjeno je objavljivanje sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravima.
  • Sadržaj objavljen na Portalu Očaravanje smije se kopirati samo za vlastitu uporabu uz poštivanje autorskih prava.
  • Zabranjeno je objavljivanje sadržaja koji vam ne pripada, potpisivanje tuđeg teksta.
  • Ne smijete imati više od jednog korisničkog imena ukoliko ga niste prijavili. U slučaju da koristite više imena bez znanja članova portala , bit ćete brisani s popisa autora, a vaše objavljene pjesme bit će izbrisane bez upozorenja.
  • Zabranjeno je koristiti web linkove ili reklame.
  • Pri stavljanju poezije na Portal poezije Očaravanje ne smijete koristiti / ubacivati HTML kodove. Dozvoljeno je samo korištenje ponuđene alatne trake za uređivanje teksta.

Ako prekršite ove uvjete, bit ćete obrisani i pristup portalu bit će vam spriječen bez posebne najave ili upozorenja te ćete snositi sve ostale mjere propisane zakonom. Portal Očaravanje zadržava pravo da ne objavi ili ukloni sadržaj koji se protivi spomenutim uvjetima.

Portal Očaravanje se odriče bilo kakve odgovornosti koja bi mogla nastati zlouporabom sadržaja i ne odgovara za istinitost objavljenog sadržaja. Sadržaj objavljujete na vlastitu odgovornost.

Kako bismo vam dali dovoljno vremena za rad na vašim ostvarenjima, dnevno smijete objaviti najviše jedan post, odnosno najviše četiri posta tjedno.

Tko se ne bude pridržavao pravila i ne bude očaran poezijom bit će priveden u lisicama. 🙂