Pravila rada na Portalu

Portal “Očaravanje” je blog zatvorenog tipa koji je počeo raditi u ožujku 2012. godine, a na njega se dolazi preporukom jednog člana ili odobrenjem vlasnice i voditeljice portala, profesorice Marije Juračić.

Dobro nam došli!

Poezija jest očaravanje, ona je čaroban svijet mašte i razmišljanja, poezija je otvaranje duše novim svjetovima.

Cilj bloga,  je objavljivanje poezije  autora koji vole i cijene riječ i koji nastoje riječima tkati ljepotu.   Želimo da  “Očaravanje” postane ugodno mjesto druženja  zaljubljenika u  poetsku riječ.

Korištenje ove stranice  je potpuno besplatno. Objavljeni prilozi se ne plaćaju. Ne primamo reklame, ni dotacije. U slučaju bilo kakvog prijepora, vlasnik “Očaravanja” može, po vlastitom nahođenju,  obrisati nick člana i njegove radove, a  isto može učiniti i član  sa svojim nickom i svojim radovima. Ne može zahtijevati da mu se objavljeni radovi “vrate” jer se oni ne pohranjuju i nestaju zajedno s obrisanim autorom. Uzajamni odnos vlasnice “Očaravanja” i člana bazira se na uzajamnom povjerenju, a vlasnica zadržava pravo zapriječiti pristup članu koji to povjerenje izgubi.

Kako se uključiti u rad Očaravanja

Da biste mogli objavljivati svoje tekstove na Očaravanju, trebate se registrirati valjanom E-mail adresom, upisati svoje korisničko ime i lozinku. Korisničko ime ne može biti niz brojeva ili nevezanih slova.

Nakon što ste se registrirali, na mail adresu dobit ćete dozvolu za ulaz na Portal, što može potrajati jer sa svakim kandidatom prethodno stupamo u kontakt na njegovom priloženom mailu. Na objavu nemojte slati više od jedne pjesme dnevno. Kako je ovo mjesto neprofitno, nije nam stalo do masovnosti, nego do kvalitete.

Pravila ponašanja

Kako bi “Očaravanje” bilo ugodno mjesto za sve članove, potrebno se je pridržavati sljedećih pravila:

  • Nije dozvoljeno objavljivanje sadržaja koji krše zakone naše države, sadržaje koji su uvredljivi za bilo koga, vulgarni, zlonamjerni i koji potiru priznatu etiku civiliziranog svijeta.
  • Nije dozvoljeno lažno predstavljanje u ime neke pravne ili fizičke osobe.
  • Zabranjeno je objavljivanje tuđih sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravima bez dozvole autora
  • Sadržaj objavljen na “Očaravanju” smije se kopirati samo za vlastitu uporabu uz poštivanje autorskih prava.
  • Zabranjeno je objavljivanje sadržaja koji vam ne pripada, potpisivanje tuđeg teksta.
  • Ne smijete imati više od jednog korisničkog imena ukoliko ga niste prijavili.
  • Vaše političko opredjeljenje nas ne zanima pa političke panflete ne stavljajte na ove  stranice.
  • Zabranjeno je koristiti  reklame, osim onih koje se tiču vašeg književnog rada i knjige.
  • Pri stavljanju poezije na “Očaravanje” dozvoljeno je samo korištenje ponuđene alatne trake za uređivanje teksta.
  • U obraćanju drugim članovima, morate biti uljudni, a eventualne primjedbe, morate argumentirati.

Ako prekršite ove uvjete, bit ćete obrisani i pristup Očaravanju bit će vam spriječen bez posebne najave ili upozorenja te ćete snositi sve ostale mjere propisane zakonom. Urednica Očaravanja zadržava pravo da ne objavi ili ukloni sadržaj koji se protivi spomenutim uvjetima ili sadržaj koji smatra nedovoljno kvalitetnim da bi osvanuo na ovim stranicama. Isto tako, nema nikakve obaveze u smislu uređivanja, objavljivanja ili promoviranja autorovih radova. Sve što u tom smislu čini je dobra volja i nema nikakve pravne obaveze.

“Očaravanje” se odriče bilo kakve odgovornosti koja bi mogla nastati zlouporabom sadržaja i ne odgovara za istinitost objavljenog sadržaja. Sadržaj objavljujete na vlastitu odgovornost.

Zadržavamo pravo da budemo uljuđen dio svemira i to zahtijevamo od svojih članova. Zato pazite na svoju riječ. Neka ona bude istinita i argumentirana.

Tko se ne bude pridržavao pravila i ne bude očaran poezijom, bit će priveden u lisicama. 🙂