Marin Čaveliš “Poezija mojih iluzija”

Sažetak:

Marin Čaveliš se voli igrati. Njegove su igračke misli i riječi. Ostavlja dojam iluzioniste koji nonšalantno žonglira riječima, a one, kao u čarobnoj kutijici, same pronalaze svoje mjesto. Osvoji vas u trenutku. Iluzija. Ona koja zadivljuje, koja traži još.

Pjesme su njegove izbrušene do savršene jednostavnosti; jasne, zanimljive, pomalo drske, pomalo podrugljive, ali uvijek čovječne. Na njih se reagira osmijehom. Ne bodu, a kazuju, ne bole, a zarežu.

Marija Juračić, prof.

Bilješka o autoru:

Marin Čaveliš je rođen 1959. godine. Podrijetlom je s otoka Pelješca, a danas živi i stvara u Podgorici, u Crnoj Gori. Po struci je inženjer elektrotehnike . Član je Hrvatskog Nacionalnog Vijeća Grne Gore.

Prvo izdanje ove zbirke je objavio 2014. godine u Crnoj Gori . Redovito objavljuje na hrvatskom poetskom portalu „Očaravanje“. Pjesme mu se nalaze u nekoliko zbornika poezije koji su tiskani u Crnoj Gori i Srbiji, a također u književnom časopisu „Avlija“ (Crna Gora).

Objavljivao je znanstvene radove iz fizike i elektrotehnike, kao i knjigu iz teorijske fizike. Također piše za tisak članke, izvješća o dešavanjima u zajednici Hrvata u Crnoj Gori.

Bilješka o urednici:

Marija Juračić, profesorica kroatistike i germanistike vodi portal za objavu poezije “Očaravanje“. Objavila je nekoliko zbirki poezije te sedam romana od kojih su dva prevedena i objavljena u Njemačkoj.

Uredila je i lektorirala niz knjiga različitih autora.

Ključne riječi: Poezija, humor, iluzije

E-mail: Marin Čaveliš

Naslov: Poezija mojih iluzija
Autor: Marin Čaveliš
Broj stranica: 72
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-324-0
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Jedan komentar za "Marin Čaveliš “Poezija mojih iluzija”"

  1. Mihaela
    09/10/2022 at 1:10 pm Permalink

    Štosne pjesme. Jednostavne, a pune humora. 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.