Natječaj za zbornik priča književne fantastike

http://konkursiregiona.net/natjecaj-za-zbornik-prica-knjizevne-fantastike/

13 komentara za "Natječaj za zbornik priča književne fantastike"

 1. Marija
  Marija
  24/10/2021 at 10:59 am Permalink

  Vesele nas maštovite, zanimljive priče. 🙂

 2. Josip Ergovic
  Josip Ergovic
  24/10/2021 at 12:32 pm Permalink

  Ima jos puno vremena do zavrsetka natjecaja. Marija vas je cimnula Zoranicevom burom-djevojkom. Je li se koja ribica ulovila!? Pise li se o “mijehu vjetrova”, moze i humoristicno?! U hrvatskom fandomu trenutacno je “in” tzv. biopunk. Uguglajte, pogledajte “trejlere” takvih filmova; mozda dobijete ideju. Svi pisemo distopije. Volio bih procitati i jednu dooobru utopiju – svijet buducnosti prepun svjetlosti, ljubavi, razumijevanja, dobrote… samo, da nije dosadno. Moze li!? Tesko, ali pokusajmo!

 3. AnjaL
  24/10/2021 at 12:58 pm Permalink

  Baš se nekako i tješim da ima još vremena… Retrogradni Merkur mi je pokvario planove (ako tko zna o čemu govorim. 🙂 ) Biotehnologija – prilično zastrašujuće – podsjeća me na Borg. Možda bi utopijski svijet ipak bio nešto više za mene… 🙂 Ali, velim… ima još vremena…

 4. Marija
  Marija
  24/10/2021 at 8:51 pm Permalink

  Vrijeme proleti u hipu. Aldous Huxley Vrli novi svijet. Programirana sreća, sve potrebe zadovoljene, osim one koja ostaje duboko u ljudskom biću: želja za avanturom, za nepoznatim, za adrenalinom, za preprekama, za onim divljim u nama…

 5. Mihaela
  Mihaela
  24/10/2021 at 9:10 pm Permalink

  Nije laskao ljudima ni u romanu “Majmun i bit” kad je ljude strpao u nadrealno, ali i pokazao njihovu narav!

 6. Marija
  Marija
  24/10/2021 at 9:13 pm Permalink

  Meni se sviđaju i priče s tajnovitom, jezivom atmosferom kao Poova priča “Pad kuće Usher” Brrrrr, jeza! 🙂

 7. Lav
  Lav
  25/10/2021 at 6:51 am Permalink

  Kad sam bio mali, volio sam strašne priče. Sad čujem da cenzuriraju Ivicu i Maricu, Crvenkapicu jer su navodno krvoločne pa loše utječu na djecu.

 8. Marija
  Marija
  25/10/2021 at 7:02 am Permalink

  Idiotizam. Djeca nisu glupa. Dobro znaju što pripada svijetu bajke, a što stvarnosti. Više ih pogađa nasilje u društvu, ono stvarno – počevši od vrtića i škole, obitelji, ulice… Nasilje u priči doživljavaju kao nešto što se ne smije događati, što je loše, razvijaju u sebi osjećaj pravednosti, empatije, sućuti, časti… Dijete se mora suočiti sa zlom da bi ga moglo kategorizirati, svrstati u ono što ne valja. Ako ne stječe spoznaje u simuliranoj situaciji, bit će bačeno u arenu.

 9. katarinab
  katarinab
  26/10/2021 at 7:11 pm Permalink

  Utopijski svijet budućnosti postojao je davno u “državi Sunca”- Heliopolis (133-130 p.n.e), ali znamo da svaka budućnost završi u distopiji ili u zborniku priča književne fantastike. Haha..
  Trenutačno se borim s mračnim, destruktivnim i zlim silama tame, čudovištima koja su me učahurila i moje moždane stanice stavile na led u tamne komore. Čekam trenutak neurogeneze i stvaranje novih sinapsa koje će prenositi “svjetlost, ljubav, razumijevanje, dobrotu” i sve o čemu govori Josip. Bojim se da mi više nema pomoći, osim možda smrti i reinkarnacije mene na planeti nazvanoj Marzanna, odnosno hrvatski Morana (drevna božica povezana sa zimskom smrću, ponovnim rođenjem i snovima). I tu počinje moja utopija u koju uronim svake noći kada zaklopim oči, ali noć prekratko traje.

  Utopistički pozdrav svima! ☺
  P.S.
  Trudila sam se da ostavljeni komentar bude u žanru “književne fantastike” ne znam koliko sam uspjela.

 10. Marija
  Marija
  27/10/2021 at 1:14 am Permalink

  Sredi ti te sile tame, ako treba i šakom i neka ostanu samo zabavna knj. fantazija koja bi mogla biti kada bismo joj dozvolili da bude. 🙂

 11. Spome
  27/10/2021 at 11:05 am Permalink

  Ta tama moze se posmatrati sa pozitivnijim teorijama ! Sve u ovome nasem svijetu je u crno-bijelo obojeno ! Jedan kratki momenat je dovoljan da se sve promijeni – bijelo se pomijesa sa crnom , i onda bude , standardna siva ! ( metafora je fora danasnjice )

 12. FallenAngel
  27/10/2021 at 1:45 pm Permalink

  Nažalost svijet je samo bezbroj nijansi sive. Barem se meni tako čini. Ništa nije uistinnu crno ili bijelo.

 13. Mihaela
  Mihaela
  27/10/2021 at 6:28 pm Permalink

  Fantastika nikad nije bila moj izbor. No zaintrigirali ste me pa ću se pokušati pridružiti autorima. 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.