Opstanak

Ti, ne boraviš ispod moje kože i ne možeš biti ja. Lažna u svom punom sjaju ništavila kad bolna sam. Gutam laži – utrobu njima punim da bih opstala prividno zanesena. Licemjerna, uslijed htijenja što vrijednost nemaju no podajem se bezvremeno nadi. Igram igru bez početka i kraja u želji prelaska na onu stranu nečijeg cjelokupnog bitka. Gazim po leševima vlastitih maštarija.
.

Ti, ne boraviš u punini moga srca i ne možeš biti ja. Iskreno predana voljenom, privržena kao pripitomljena životinja. Strastvena u njegovoj postelji, ponuđena nezamislivim užicima – kad dajem se sva u ralje emocija, utapajući se u gvašu iluzija u vjeri kako vjernost cijenu nema. Uvijek vlažna i raspoložena, odana čvrstom stegnu mužjaka. Snivam naga između leševa vječnog nespokoja.
.

Ti, ne boraviš u mojim prstima i ne možeš biti ja. Dodirnuta teškom rukom krvnika, silovanog djetinjstva, razderane opne minulog vremena. Batinama ljubljena i kruha gladna na pragu bližnjega. Porođena na današnji dan, uz snažan vrisak kao borac, tvrdoglava individua – opstala sam između životnih i osušenih leševa posrnuća, promotrivši jutros svoj odraz u ogledalu bez srama.

*

Silence

11 komentara za "Opstanak"

 1. :)
  04/04/2012 at 6:04 am Permalink

  i uprkos svemu….
  SRETAN ROĐENDAN PERLICE!!!

 2. Marija
  04/04/2012 at 6:53 am Permalink

  “opstala sam između životnih i osušenih leševa posrnuća, promotrivši jutros svoj odraz u ogledalu bez srama”
  Dobar osvrt na jedan život koji je bio i i gorak i težak, ali tvoj, u kojem su posrtanja rađala ustajanja, a nedaće rađale nadu. I borbeni, neuništiiv duh.
  Sretan rođendan Perlaa. Neka dani koji dolaze ostave pregršt dobrih pjesama. 🙂

 3. shadea
  04/04/2012 at 7:23 am Permalink

  Draga Perla…opet zadivljuješ svojim uratkom!Izvrsno napisano!Osobito zadnja trećina teksta!Dojmljivo!
  Želim ti sretan današnji dan i nek ti je utopljen u osmjehe ispunjenja svih želja i snova! 🙂 @–}–

 4. Jim Corbet
  04/04/2012 at 8:28 am Permalink

  promotrivši jutros svoj odraz u ogledalu bez srama.

  Dakle ovo je poanta života i misao koja je kruna svega proživljenog, mnogi bi trebali pljunit na ono što vide u ogledalu ali ne i ti Perla, čista i isklesana koračaš stazama poetskim, jača od mnogih koji su te dotakli svojom slabošću.
  Pozdrav i 🙂

 5. neptriton
  04/04/2012 at 10:10 am Permalink

  Gazim po leševima vlastitih maštarija.
  Ovo posebno ali sve je u biti jako dobro napisano!
  Veliki pozdrav draga perla i sretan ti rođendan sa zakašnjenjem!

 6. Jim Corbet
  04/04/2012 at 10:16 am Permalink

  Kako svi znaju da ti je rođendan a ja ne 🙂
  Sretan rođoš!

 7. svjetlost
  04/04/2012 at 11:47 am Permalink

  Nakon prolaska kroz džunglu pred nas iskrsne oaza, pa čak i fatamorgana ukazuje na to da se sve gorčine jednom pretaču u osmjeh. Jer, od života se može napraviti radost! Barataš promišljanjem, tvoriš osobni put. Podešavaš brzinu… i ton. Tako se zaustavljaš na onom što se nudi. Naše je bogatstvo izbor od ponuđenog. Poklanjajući pažnju tvojoj pjesmi pronalazim snagu i kreaciju vrijednu pažnje.
  Pozdrav ti šaljem, a uz čestitke za rođendan ne mogu sakriti želju da ga obilježiš… i da nazdraviš… s najdražima !

 8. dinko1941
  04/04/2012 at 12:45 pm Permalink

  Kao uvijek me zadivljuješ sa tim protkanim riječima, snaga je u njima u mislima divne tvoje pjesničke duše. SRETAN TI ROĐENDAN DRAGA PERLA!!! :-)))))

 9. songfordead
  04/04/2012 at 1:28 pm Permalink

  koliko god da ti tuga izbija iz srca, ti uvijek nađem smisao života koji te vuče dalje i ne dati da propadneš u bunar tišine
  lijep dan želim perlita
  SFD

 10. blueperlaa
  04/04/2012 at 2:01 pm Permalink

  @Osmijeh, kada mi netko napiše : ‘ i uprkos svemu … ‘ i ne potpiše se, sigurna sam da sam i opet nešto zabrljala 🙂 Žao mi je ako je tako. Hvala na pažnji i lijep pozdrav !

  @Marija, kažu da sam tvrdoglava i uporna Ovca … lol, hvala ti od srca i čitamo se !

  @Shadea, znaš da me usrećuje kada napišem nešto što ti se sviđa i hvala ti za lijepe želje … bit će bude li sreće upravo tako … lol …

  @Jim, kažu da nitko od nas nije bez grijeha i ponora … nisam niti ja, ali … isuviše volim život da bih se prepustila ionako uzaludnom osvrtanju i idemo dalje. Volim svoj odraz u ogledalu bez obzira na sve. Hvala ti i budi dobro !

  @Neptriton, drago mi je da pronalaziš nešto vrijedno pažnje u mojim tekstovima i hvala od srca što me čitaš. Ugodan dan !

  @Svjetlost, hvala za svaku ispisanu riječ i što me čitaš s toliko pažnje. Zahvalna sam i sretna što u mojim radovima pronalaziš vrijednost. Čitamo se. Ugodan dan !

  @Dinko1941, Vaše priznanje mi laska i osjećam se posebno. Hvala Vam od srca.

  @SFD, istina je da nas tuga ponekad želi uzeti pod svoje, ali … ustrajemo i vjerujemo da smo iznad toga. Ma koliko da volim tišinu i pišem pod njenim pseudonimom, ne dam joj se cijela u ruke …lol… Hvala na pažnji i uživaj u danu !

  Dragi svi, jesam li vam ikada rekla da ste divna družina i da sam zaista sretna žena jer ste tu i dijelite sa mnom ovu virtualnu oazu poezije … lol Veliki pozdrav svima, a sada idem oglabati neke kosti i rebarca ! Gladna sam 🙂

 11. songfordead
  04/04/2012 at 4:29 pm Permalink

  a što je sa doručkom, je li i on obilan, puno pozdrava draga perlita
  uživaj dok možeš jučer je bilo kasno a sutra rano
  pozdrav SFD

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.