Pjesnici u gostima – Tinjan

Da je za sreću dovoljna samo lijepa riječ mogli su svjedočiti svi koji su se u petak navečer, 1. ožujka  zatekli u tinjanskom  Domu mladih u kojem je, suradnjom pazinskog Društva tjelesnih invalida  Općine Tinjan i tinjanske kumpanije ”Kosirići” održana poetska večer, a sve u sklopu projekta ”Pjesnici u gostima” pazinskog Društva.

”Projekt je prepoznat kao nešto vrijedno, nešto  što treba podržati”, rekao je predsjednik pazinskog  DTI-a, Gracijano Turčinović u svom pozdravnom obraćanju okupljenima. Projekt već podržali kao pokrovitelji Istarska Županija, Grad Pazin, općine; Tinjan, Motovun, Karojba, Sv .Petar u Šumi, Gračišće, Cerovlje, Lupoglav, a svojom je donacijom projektu pomogao i Lions club iz Poreča.
U programu koji je trajao više od sat vremena, a kojeg je vodila Ester Fatur Grgurić, autori su govorili pjesme koje su nastale unazad godinu dana na literarnim radionicama pod vodstvom pazinskog pjesnika Dragana Gortana.
Uz Petru Kurelović, Ester Fatur Grgurić, Vilima Močiboba i Dragana Gortana svoje je pjesme čitala i Matea Milanović, mlada pjesnikinja koja se grupi pridružila tek nedavno, donijevši pravo osvježenje i koja je između ostalog te večeri počastila nazočne  Ljubavnom pjesmom broj 20  Pabla Nerude  pročitavši ju na izvornom španjolskom jeziku. ”Naš je cilj zajednička zbirka.”, kazao je Dragan Gortan pohvalivši autore i istaknuvši  kako kvalitetom pjesama to sigurno zavrjeđuju.
Prisan odnos između izvođača i publike još je više došao do izražaja kad se publici obratio tinjanski načelnik Mladen Rajko koji je za tu prigodu i sam postao pjesnik napisavši tri pjesme koje je i pročitao.  Treba istaknuti i najmlađe članove kumpanije Kosirići koji su sa svojom najmlađom grupom svirača na usnim harmonikama uljepšali večer.

Članak je preuzet s Portala istarski.hr

Čestitamo pjesniku Draganu Gortanu na njegovom predanom radu na promicanju poetske riječi.

4 komentara za "Pjesnici u gostima – Tinjan"

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.