Poetski natječaj za Podlistak Diskursa, časopisa za kulturu, umjetnost i društvene teme

Portal „Očaravanje“ i časopis „Saphoart“ raspisuju natječaj za objavu poezije i likovnih ostvarenja u prvom Prilogu časopisa „Diskurs“ pod motom Ujevićeve pjesme „Pobratimstvo lica u svemiru“.

Pod kojim uvjetima možete sudjelovati na ovom natječaju? Pod uvjetom da je vaša pjesma potaknula nekog pjesnika da napiše svojevrstan odgovor na nju, pod uvjetom da ste vi, inspirirani pjesmom nekog suvremenog pjesnika, napisali svoju pjesmu ili ste s nekim pjesnikom vodili poetski dijalog, ili samo svojim stihovima intervenirali u njegovu pjesmu. Dakle, šaljite nam ili zajedničku pjesmu ili dvije pjesme spojene obostranim nadahnućem. Pjesme nam šaljite samo uz pristanak pjesnika s kojim ste ostvarili pobratimstvo, odnosno, poetsko djelo.

Pošaljite nam i vaša likovna ostvarenja(slike, crteže, fotografije) koja ne moraju biti u paru, a koja su vaše  autorsko djelo. Likovna ostvarenja šaljite na mail [email protected], a pjesme na mail [email protected] do 15. studenog 2020.

Razveselite nas lijepim ostvarenjima!

4 komentara za "Poetski natječaj za Podlistak Diskursa, časopisa za kulturu, umjetnost i društvene teme"

 1. Mihaela
  Mihaela
  09/09/2020 at 8:32 am Permalink

  Zanimljiv natječaj s uvjetom. Zanima me ishod!

 2. ShadowOfSoul
  ShadowOfSoul
  09/09/2020 at 10:59 am Permalink

  odličan natječaj, poslala sam 2 pjesme koje smo napisali ja i pjesnik Ivan Dragičević, a napisali smo i knjigu pod nazivom “EHO POEZIJE” koja je izdana u digitalnom i tiskanom obliku; ISBN broj: 978-953-48599-0-2
  http://www.digitalne-knjige.com/ehopoezije.php

 3. Krebs
  09/09/2020 at 11:17 am Permalink

  Evo se i ja razmisljam iako ne pisem nego prepravljam stare..Hvala vam na organizovanju !!

 4. katarinab
  katarinab
  15/09/2020 at 5:23 pm Permalink

  Vrlo zanimljivo kao što kaže Mihaela. A čini mi se da je “zadatak” izuzetno teški. Bit će vrlo zanimljivo čitati.
  Osobno sam inspirirana sa pjesmama jednog suvremenog pjesnika. Pjesmu koju pišem otišla sam preširoko i više zvuči kao posveta Pjesniku i nikako da je “ispeglam”. Nemam uvjet za 2 lica iste pjesme ili pjesmu s 2 lica, tj. pjesmu koja me je inspirirala da ostvarim „Pobratimstvo lica u svemiru“. Možda bude nešto do 15. studenog 2020.
  Svim autorima koji će poslati pjesme na ovaj originalan natječaj želim puno inspiracije i uspjeha!
  Marija, tebi šaljem vedre pozdrave!:)

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.