Profesoru književnosti Božidaru Pasariću nagrada „Faust Vrančić“ za životno djelo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koliko su ljudi koji vole književnost široki u svojem djelovanju i poimanju svijeta pokazuje i nagrada za životno djelo „ Faust Vrančić“ koju je za 2012. godinu dobio Božidar Pasarić, profesor književnosti i engleskog jezika.  Ne spominjem to zbog činjenice da je ovaj skroman čovjek, intelektualac, koji svoje radove objavljuje u mnogim stranim stručnim časopisima, napisao i nekoliko recenzija zbirki poezije autora s našeg portala, niti zbog činjenice da je objavio vrijednu  knjigu o povijesti,  kulturi i književnosti Japana (Kratka povijest Japana) što je njegov amaterski film Lopta na venecijanskom festivalu „Decima musa“ 1964. godine osvojio prvo mjesto.

Spominjem to zbog toga što mnogi njegovi dugogodišnji prijatelji o njegovom radu i priznanjima često doznaju tek iz medija jer njemu, samozatajnom, duhom i znanjem bogatom čovjeku, čini se da u tome nema ničega posebnog  jer  rad i stvaranje su jednostavno dio njegovog života u kojemu ne treba biti pompe ni velikih riječi.

Nadam se, dragi Dade da mi nećeš zamjeriti što nisam odoljela, a da te ne spomenem na našem portalu u čijem si stvaranju i ti sudjelovao i da ti na ovaj način pokažem koliko sam i ja sretna što te imam.

8 komentara za "Profesoru književnosti Božidaru Pasariću nagrada „Faust Vrančić“ za životno djelo"

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.