Profesoru književnosti Božidaru Pasariću nagrada „Faust Vrančić“ za životno djelo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koliko su ljudi koji vole književnost široki u svojem djelovanju i poimanju svijeta pokazuje i nagrada za životno djelo „ Faust Vrančić“ koju je za 2012. godinu dobio Božidar Pasarić, profesor književnosti i engleskog jezika.  Ne spominjem to zbog činjenice da je ovaj skroman čovjek, intelektualac, koji svoje radove objavljuje u mnogim stranim stručnim časopisima, napisao i nekoliko recenzija zbirki poezije autora s našeg portala, niti zbog činjenice da je objavio vrijednu  knjigu o povijesti,  kulturi i književnosti Japana (Kratka povijest Japana) što je njegov amaterski film Lopta na venecijanskom festivalu „Decima musa“ 1964. godine osvojio prvo mjesto.

Spominjem to zbog toga što mnogi njegovi dugogodišnji prijatelji o njegovom radu i priznanjima često doznaju tek iz medija jer njemu, samozatajnom, duhom i znanjem bogatom čovjeku, čini se da u tome nema ničega posebnog  jer  rad i stvaranje su jednostavno dio njegovog života u kojemu ne treba biti pompe ni velikih riječi.

Nadam se, dragi Dade da mi nećeš zamjeriti što nisam odoljela, a da te ne spomenem na našem portalu u čijem si stvaranju i ti sudjelovao i da ti na ovaj način pokažem koliko sam i ja sretna što te imam.

8 komentara za "Profesoru književnosti Božidaru Pasariću nagrada „Faust Vrančić“ za životno djelo"

 1. Marija
  16/03/2013 at 12:45 pm Permalink
 2. Mihaela
  16/03/2013 at 3:52 pm Permalink

  Čestitam ti i samo ne znam čime ćeš nas opet iznenaditi 🙂

 3. stefi
  16/03/2013 at 6:34 pm Permalink

  Hvala Marija što si ovo stavila na portal ako ne možemo stisnuti ruku kao čestitku možemo uputiti riječ .Iskrene čestitke profesoru sa željom da još mnogo godina uživa u stvaranju.Lijepo si Marija opisala jednu veličinu i istinskog zaljubljenika u književnost.Pozdrav oboma.

 4. Iluzija
  16/03/2013 at 6:48 pm Permalink

  Čestitke profesoru i pohvala tebi Mare što vrijedno radiš na promociji književnosti i književnika.

  pozdrav 🙂

 5. Jim Corbet
  16/03/2013 at 7:13 pm Permalink

  čestitke i od mene, uvijek je lijepo za vidjeti kada čovjek prima nagradu za svoj istinski dar i zalaganje, lijepo si ovo postala 🙂 čestitke i tebi Mare !

 6. Marko Grubesic
  16/03/2013 at 10:10 pm Permalink

  Čestitam i ja profesoru. I neka ga zdravlje posluži jer nemamo baš puno intelektualaca i književnih zaljubljenika.
  Lijep pozdrav!

 7. dinko1941
  17/03/2013 at 9:41 am Permalink

  Zaista, ti si posebna osoba, ona koja nikad ne ostavlja svoje prijatelje u uglu neke nepoznate sobe, jednostavno ih želiš uvijek u svojoj blizini, na tom ti svi imaju jednu riječ: hvala. Pozdrav 🙂

 8. Marija
  17/03/2013 at 9:45 am Permalink

  Hvala svima na pozdravu ovom zaista izuzetnom čovjeku. 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.