Recital duhovne poezije „Sveti Martin, svetac milosrđa i dijeljenja

U subotu, 9. listopada 2021. je održana istinska svečanost riječi, prvi Recital duhovne poezije Sveti Martin, svetac milosrđa i dijeljenja, Breznički Hum 2021., Udruge Humščak, u velikoj dvorani Kulturnog centra “Ivan Rabuzin” u Novom Marofu. Kao rezult javno objavljenog natječaja, pjesme vrednovane prema donjetim stručnim kriterijima, objavljene su u vrijednom Zborniku naslova Sveti Martin, denes, prema istoimenoj prvonagrađenoj pjesmi, gospođe Mire Šincek iz Varaždina.

Drugonagrađena autorica je Blanka Will iz Zagreba. Trećenagrađena autorica je gospođa Ivna Grgić iz Vranjica. Pohvale stručnog povjerenstva zaslužile su pjesme autora Katarina Zadrija, Sandra Utovac, Ana Narandžić, Tibor Martan , Nevenka Lang, Željko Krznarić, Marija Juračić , Darko Foder, Avelina Damijanjević Drago Draguzet i Vlatka Bošnjak.

U Zborniku su trebale biti objavljene 123 pjesme, međutim se u dijelu grafičke pripreme, jedna pjesma izgubila. Riječ je o pjesmi Od izvora, autorice Ljiljana Dobra, a ista će biti tiskana u Zborniku iduće godine i ovom se prilikom ispričavam uvaženoj autorici na nehotičnoj pogrešci.

Želim zahvaliti svim autorima i autoricama koji su svoje radove poslali na natječaj, a na poseban način onima koji su odvojili i poklonili dio svog vremena i odazvali se pozivu na Recital. Srdačni susreti, zajedništvo dobrih duša, iznimna poezija, a sve protkano dijeljenjem u duhu Svetog Martina biskupa, rezultiralo je Recitalom duhovne poezije za pamćenje.

Josip i ja odjenuli smo roza boju jer je listopad, u kojem se želi podići svijest o raku dojke, mjesec Nacionalne kampanje U listopadu nosimo roza. Iz istog su razloga svim sudionicima Recitala duhovne poezije bile podijeljene roze vrpce i na taj način se Recital pridružio navedenoj kampanji.

Čast mi je živjeti i djelovati u vrijeme ovako divnih ljudi: Josip Šafranec, Zoran Hegedić, Siniša Jenkač, Josip Vragović, Ivana Kušek, Renata Horvatić, Stjepan Jakopčić, Zlatko Klarić Stjepan Krobot, Đurđica Garvanović-Porobija, Nikola Kristić, Ines Sabotič, Ana Tomašković, Robert Ivančan, Danijela Koren, Jadranka Herceg, Danijel Mavriček, Ivica Nemec, Đurđica Nemec, Marijan Sekovanić, Liba Peršinović Levi, Dina Čanaglić, Renata Kožić, Aleksandar Grabarić, Mario Plantak .

Ushićena ljubavlju koju ste nam nesebično darivali, i autori pjesama i suradnici na projektu, apostolskom revnošću podijeljenim blagoslovom vlč. Josipa Vragovića, srdačno pozdravljam žaleći svako! Do budućih susreta u koje vjerujem!

Ružica Šafranec Kišur

4 komentara za "Recital duhovne poezije „Sveti Martin, svetac milosrđa i dijeljenja"

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.