Tragač

Mogla sam mu otvoriti ranu. Mogla sam pustiti da iskrvari. Mogla sam ga probosti mačem, smrviti mu glavu kao nevrijednom crvu. Sve sam to mogla, ali nisam mogla iznevjeriti gostoprimstvo babe Drase. Zato sam joj i dalje pomagala. Lice moje majke smiješilo mi se u snovima, riječi moga oca slušala sam na javi. Ušao je negdje u moj um i iz daleke zemlje onostranog govorio  mi je tako jasno da mi se činilo da stoji kraj mene.
“Ne žuri. Razmisli. Stvari nemaju samo jedno lice.“-govorio je.
.

Kada je Wulfov čovjek otvorio oči,
ugledao je moje lice i osjetio nož na  svome grlu.
Prvi sam mu put vidjela oči; tamnoplave, mirne, duboke oči.
Nije se uplašio. Nije se trgnuo. Samo me je promatrao.
Otvoreno i znatiželjno.„
.
Tko si ti?“- pitala sam ga ni ne znajući zbog čega, a on je odgovorio:“Tragač“. Prerađivala sam tu informaciju i nastavila brijati njegovo bradom obraslo lice.

.
Osjetio je ženu kraj sebe. Mirisala je na ljubice. Nije znao gdje se nalazi. Nejasno se sjećao iznenadnog uboda Wulfovog mača i oštre boli koja mu je parala lice. Zašto ga Wulf nije dokrajčio? Zašto ga je doveo ovoj ženi koja ga gleda neprijateljski i drži oštricu pod grlom?
.
Njene su oči lijepe. Sjaje zelenim sjajem. Žute pjegice u zjenicama imaju nešto vučje u sebi. Lice bi bilo lijepo da fino oblikovana  usta nisu stisnuta u zajedljivu grimasu. Duga, neukrotiva kosa skladno uokviruje istaknute jagodične kosti i visoko čelo. „Hoće li oštrica noža ove žene završiti Wulfov posao? Onda ga je žena pitala ravnodušnim, hladnim glasom:“Tko si ti?
„Tragač“ prošaptao je i iznova utonuo u mrak.

8 komentara za "Tragač"

 1. sumiko
  14/02/2013 at 10:19 pm Permalink

  Njene su oči lijepe. Sjaje zelenim sjajem. Žute pjegice u zjenicama imaju nešto vučje u sebi. Lice bi bilo lijepo da fino oblikovana usta nisu stisnuta u zajedljivu grimasu. Duga, neukrotiva kosa skladno uokviruje istaknute jagodične kosti visoko čelo.

  pozdrav

 2. Jim Corbet
  14/02/2013 at 11:22 pm Permalink

  lijepi opisi, super, pozdrav Tara!

 3. Marko Grubesic
  14/02/2013 at 11:24 pm Permalink

  I ti nisi dugo na portalu jer te ne poznajem 🙂 Dobro nam došla i izgleda da nam pričaš neku priču, pogledat ću i prethodne uratke jer izvjesno vrijeme sam bio odsutan.
  Lijep pozdrav!

 4. Tara
  15/02/2013 at 12:14 am Permalink

  Hvala na komentarima, posebno tebi Marko na trudu. Sretno vam sad već prošlo Valentinovo 🙂

 5. songfordead
  15/02/2013 at 3:07 am Permalink

  hm, zanimljivo, jutro, sfd

 6. dinko1941
  15/02/2013 at 7:08 am Permalink

  Ostajem pri svom zadnjem komentaru. Ti si zaista maštovita duša koja treba taj svoj talent iskoristiti u pisanju romana, koji su danas u modernom društvu veoma tražena. Pozdrav 🙂

 7. Tara
  15/02/2013 at 9:49 am Permalink

  Hvala dragi pjesnici na čitanju i bodrenju!

 8. faiza
  15/02/2013 at 1:41 pm Permalink

  sjajno napisano Tara
  lijep pozdrav 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.