Zbirka ljubavnih pjesama autora portala Očaravanje

Predgovor

 

Zbirka Lice ljubavi (Izbor ljubavnih pjesama)  nastala je kao rezultat objavljenog natječaja Portala za objavu poezije Očaravanje.

Na natječaj  su se prijavila sto pedeset dva autora.

Uredništvo je izabralo pjesme šezdeset devet autora. U zbirci se nalaze pjesme ljubavne tematike pisane različitim, osebujnim stilovima.  U njoj ćete naći pjesme koje poštuju versifikaciju, koje su pisane u rimi, pjesme pisane slobodnim stihom, pjesme koje po načinu izraza mogu pripadati raznim književnim epohama.

Ono što je zajedničko svim objavljenim pjesmama je izrazita osjećajnost, univerzalnost i ljepota izraza. Ljubav, koja je najdublji ljudski osjećaj, nadahnula je autore da ostvare stihove snažnih emocija, da otkriju različita lica i sve maske ljubavi, njezina raspoloženja, njezinu zaigranost,  radosti i tuge.

Ljubavne pjesme su vječne, osjećaj ljubavi je univerzalan, pripada svim narodima i svim vremenima, pokreće ovaj naš čudesni svijet pa vjerujem da će ova zbirka naći put do srca i uma čitatelja.

U prvom se dijelu knjige nalaze pjesme pisane rimom, a u drugom dijelu pjesme pisane slobodnim stihom. Za nastanak ove knjige zahvaljujem svim članovima portala Očaravanje, a posebno Gordani Majdak i Ivici Grgiću.

Marija Juračić

Tehnički podaci o zbirci

Zbirka mekih korica tiskana u boji, na finom papiru u A5 formatu ima 215 stranica. Na prve 52 stranice upisane su pjesme pisane rimom, a ostale stranice ispunjene su pjesmama u slobodnom stihu tako da je moguće da se isti autor javlja u oba dijela knjige. Po autoru su tiskane od jedne do četiri pjesme. Neke pjesme su tiskane na  jednoj, a poneke i na tri stranice. Knjiga je ilustrirana s dvanaest slika Dinka Bekavca.

Knjigu možete nabaviti na dva načina. Tražiti da vam izdavač pošalje ponudu za kupnju x primjeraka i uplatiti na pošti/ knjiga stiže na kućnu adresu bez dodatnih troškova/ U tom se slučaju obraćate na mail [email protected]

Kupnju možete obaviti i tako da na internetskoj stranici Unibookove knjižare ispunite tzv. Zahtjev za ponudu.

Baciti pogled na knjigu možete na adresi- Unibook- Knjižara- Novi naslovi.

Knjiga ima svjetsku raspoloživost i može se kupovati u svim otvorenim državama.

Nažalost, uz sav besplatan rad, na cijenu knjige ne možemo utjecati jer nju određuje izdavač.

Nama ostaje zadovoljstvo da smo zajedno ostvarili jedno lijepo,  vrijedno djelo i da su naše zapisane riječi postale njegov dio.

21 komentar za "Zbirka ljubavnih pjesama autora portala Očaravanje"

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.